Στη βουλή το θέμα της αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Μακρύ Γιαλού από την ανεμοθύελλα

Σήμερα, Τετάρτη 7/2/18, κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων από τους βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη,  Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρο Τάσσο με θέμα: “Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ιεράπετρας για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Μακρύ Γιαλού από την ανεμοθύελλα που χτύπησε την περιοχή 25 και 26 Γενάρη”.

Αναλυτικά, η ερώτηση:

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έλαβαν χώρα στις 25 και 26 Γενάρη στην Ιεράπετρα και τα δημοτικά του διαμερίσματα, είχαν ως αποτέλεσμα, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, να υποστούν σημαντικές ζημιές το σχολικό κτίριο όπου στεγάζει το Γυμνάσιο Κουτσουρά, καθώς και το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Μακρύ Γιαλού.

Στο σχολικό συγκρότημα αποκολλήθηκαν οι κεραμοσκεπές, έσπασαν τζάμια και παράθυρα, η περίφραξη καταστράφηκε, και άλλες σημαντικές υποδομές υπέστησαν ζημιές. Βασικό πρόβλημα είναι ότι σε μία από τις 4 προκάτ αίθουσες που στεγάζονται μαθητές του Λυκείου έχει πέσει ένας ολόκληρος τοίχος.

Αυτές οι αίθουσες ήταν υποτίθεται προσωρινές λύσεις (ενώ είναι τοποθετημένες πάνω από δέκα χρόνια) και οι οποίες είναι ακατάλληλες τόσο λόγω υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι και χαμηλών το χειμώνα ενώ δυσκολεύουν βεβαίως και το εκπαιδευτικό έργο λόγω έλλειψης ηχομόνωσης

Είναι κατανοητό πως τίθεται άμεσα θέμα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αν άμεσα δεν γίνουν οι σχετικές επιδιορθώσεις με νέα μόνιμη και σταθερή λύση, για να μην υπάρχει κάθε φορά η αγωνία από μελλοντικά έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα να δοθεί η αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Ιεράπετρας, για να προχωρήσει σε επιδιορθώσεις στο σχολικό συγκρότημα και στη μελέτη – κατασκευή των απαραίτητων έργων στο σχολικό συγκρότημα του Μακρύ Γιαλού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί