Η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της βάσεις στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι οι «τρομοκράτες του “Μετώπου Αλ Νούσρα”, διαθέτουν φορητά αντιαεροπορικά συστήματα»

Η Ρωσία ενισχύει την αμυντική ικανότητα των στρατιωτικών της βάσεων στην Συρία και παρακολουθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ζώνη αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ, καθώς η Τουρκία δεν έχει ακόμη δημιουργήσει παρατηρητήρια στην περιοχή, μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κανασένκοφ, δήλωσε ότι κύρια πηγή αποσταθεροποίησης στην Συρία, και όχι μόνο στην περιοχή Ινλτίμπ, είναι η οργάνωση «Μέτωπο Αλ Νούσρα», το οποίο «προσπαθεί να τορπιλίσει την ειρηνευτική διαδικασία στις ζώνες αποκλιμάκωσης, εκτοπίζοντας τα ένοπλα τμήματα της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι οι «τρομοκράτες» του «Μετώπου Αλ Νούσρα», το οποίο μάχεται υπό την σημαία της συμμαχίας «Ταχρίρ-αλ Σαμ», διαθέτουν φορητά αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία οι «τρομοκράτες» μπορούν να χρησιμοποιήσουν και εκτός της Συρίας.

Το «Μέτωπο Αλ Νούσρα» εξακολουθεί να ελέγχει περιοχές στην επαρχία Ιντλίμπ. Από την περιοχή αυτή, την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαχητές της εν λόγω οργάνωσης που είχε σχέσεις με τον κλάδο της Αλ Κάιντα στη Συρία, κάνοντας χρήση των φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων, κατέρριψαν με πύραυλο το ρωσικό μαχητικό Su-25.

Στη συνέχεια, η ρωσική αεροπορία κατάφερε πλήγματα κατά των τζιχαντιστών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 μαχητές του «Μετώπου Αλ Νουσρα» το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί