Στην Εξεταστική ο Άδωνις για το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ (Ζωντανή μετάδοση)

Την ώρα που το σκάνδαλο Novartis – Gate ανοίγει και η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό – καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο στο χώρο της Υγείας, αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η κατάθεση του για το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και μια πιθανή αντίδραση του για την εμπλοκή του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αυτό της Novartis. Ένα σκάνδαλο που φαίνεται να κάνει τη Siemens να ωχριά μπροστά του. Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη αρχίσει να απειλεί με μηνύσεις.

Ζωντανά η συνεδρίαση:

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την προτροπή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, η εξέταση του μάρτυρα να περιοριστεί στα υπό εξέταση ζητήματα και να μην παρεκλίνει λόγω επικαιρότητας στην υπόθεση Novartis. Ωστόσο, ο Γιώργος Γεωργαντάς και ο Νότης Μηταράκης εκ της ΝΔ, όπως και η Έυη Χριστοφιλοπούλου εκ του ΠΑΣΟΚ ανέβασαν εξαρχής τους τόνους, κάνοντας αντιπολιτευτικό σόου και λόγο για «λάσπη» εκ μέρους της κυβέρνησης και ζήτησαν να έρθει η δικογραφία για τη Novartis στην Εξεταστική.

Οι γαλάζιες απειλές

Με την… απειλή «να φοβάστε για τη συνέχεια» ξεκίνησε την κατάθεση του ο Άδωνις Γεωργιάδης κι έκανε γνωστό ότι επιθυμεί την άρση του τραπεζικού του απορρήτου, για να συνεχίσει με επίθεση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τα υπερκοστολογημένα ημερολόγια του αδελφού του Λεωνίδα Γεωργιάδη που αγόρασε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ΝΔ επιτέθηκε μάλιστα σύσσωμη και στον Αντώνη Μπαλωμενάκη, για δήλωση που έχει κάνει πέραν της αρμοδιότητας του ως πρόεδρος της Εξεταστικής, με τον Νότη Μηταράκη να τον απειλεί εμμέσως… υπενθυμίζοντας προηγούμενη καταδίκη προέδρου άλλης Εξεταστικής Επιτροπής.

Σιωπή για τη Novartis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκινώντας την εισήγηση του, συμφώνησε με αξιοπερίεργη ευλάβεια να μην παρεκλίνει της διαδικασίας και να μην αναφερθεί στις αποκαλύψεις για το Novartis – Gate, παρόλο που από χθες διαμήνυε ότι στην Εξεταστική σήμερα θα κατέπεφτε όλη η «σκευωρία» εναντίον του και καλούσε τους δημοσιογράφους να την παρακολουθήσουν γιατί όταν τελειώσει την κατάθεση του για τη Novartis «όλα θα έχουν τελειώσει».

Από τους 23 είχε αποσπάσει στο γραφείο του «μόνο» τους 13

«Έκπληκτος» που τον κάλεσε η Επιτροπή αντί για τον Πάυλο Πολάκη δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην εισηγητική του τοποθέτηση, επιχειρόντας να κάνει αντιπερισπασμό με το να κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για «μανία» εναντίον του.

«Ερευνάτε εδώ και 3 μήνες τους δήθεν παράνομους διορισμούς 23 ανθρώπων», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας για την υπόθεση των προσληφθέντων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που φέρονται να μετακινήθηκαν στο υπουργείο Υγείας και σε πολιτικά γραφεία, ανάμεσα στους οποίους και μια καθηγήτρια aerobic! «Η υπόθεση είναι στημένη από τον κ.Πολάκη και τον κ. Γιαννακουλόπουλο», ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Γ. Γεωργαντά σε ρόλο συνηγόρου του – σε προκλητικό βαθμό – να κραυγάζει, εκτρέποντας τη διαδικασία. Υποστήριξε επίσης ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που έχει φτάσει στην Επιτροπή και στο οποίο ακούγονται διάλογοι για προεκλογικές προσλήψεις με τον πρώην διεθυντή του Οργανισμού,  Θ. Παπαδημητρίου, είναι προϊόν πλαστογραφίας κι έχει γίνει συρραφή των διαλόγων.

Απατώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, ο  Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε ότι από τους «23» γνώριζε μόνο τους 13, τους οποίους και είχε αποσπάσει στο γραφείο του. «Μην μου χρεώνετεκαι τους 23. Μόνο τους 13…», είπε. «Δεν έχω εμπλακεί στο διορισμό τους, γιατί δεν υπάρχει διορισμός, ήταν ανάθεση έργου», δήλωσε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν δε, ο Σπύρος Λάππας τον ρώτησε αν γνώριζε πως πληρώνονταν οι συγκεκριμένοι, είπε ότι από την Εξεταστική Επιτροπή έμαθε ότι πληρώνονταν από χορηγικά πακέτα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «έγγραφο που αναφέρει ότι η συνεργασία έληγε το Μάιο του ’14», για να προσθέσει ότι υπάρχει έγγραφο με ίδια ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου που δεν περιλάμβανε αυτό τον όρο. Υπενθυμίζοντας δε κατάθεση μάρτυρα που είχε περιγράψει ρουσφέτια στο υπουργείο Υγείας για διοικητικά στελέχη με τη διαδικασία «by pass», ο πρώην υπουργός Υγείας απάντησε «με ρωτάτε αν γίνονται ρουσφέτια στην Ελλάδα;», επιχειρώντας αόριστα να πετάξει για άλλη μία φορά το μπαλάκι αλλού, με το να πει: «Επιβεβαιώνω ότι σήμερα, στην εποχή της πρώτης φοράς αριστεράς έχουν γίνει τα περισσότερα ρουσφέτια από ποτέ» και να προκαλέσει την αντίδραση μέρους της Επιτροπής.

Ο κ. Λάππας σημείωσε στη συνέχεια ότι προηγούμενος μάρτυρας είπε στην Επιτροπή ότι ποτέ δεν έμαθε για τα χορηγικά προγράμματα και ότι δεν πέρασε το θέμα των «23» από το διοικητικό συμβούλιο και επέμεινε στην ερώτηση «πώς πληρώθηκαν» οι συγκεκριμένοι κι αν επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Δεν ξέρω. Δεν με αφορά. Όσοι παίρνουν ανάθεση έργου πληρώνονται πάντα από τη μισθοδοσία του Κέντρου για να μην χάνεται ο έλεγχος». «Από πού πληρώθηκαν;», ξαναρώτησε ο Σπ. Λάππας, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να νίπτει για άλλη μια φορά τας χείρας του, λέγοντας «εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή στη διαδικασία».

Όταν δε ρωτήθηκε για την καθηγήτρια aerobic που απασχολήθηκε στο γραφείο Τύπου του ως υπουργού, επικαλέστηκε ότι η εν λόγω εργαζόμενη έχει… φωτογραφηθεί με πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδρια, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει την αξία της και σύμφωνα με τη συλλογίστική του… «γιατί εκείνος να μην την θεωρούσε άξια για να υπηρετήσει το γραφείο Τύπου».

Οι εξηγήσεις που καλείται να δώσει 

Πέραν από τη διερεύνηση του ζητήματος της πρόσληψης 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία όμως στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε πολιτικά γραφεία, ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να ερωτηθεί για την ύπαρξη ενός κρυφού χορηγικού λογαριασμού στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ακόμη θα του ζητηθούν στοιχεία για τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις που σύναπτε το ΚΕΕΛΠΝΟ με συγγενείς εργαζομένων του Κέντρου κάποιοι εκ των οποίων είχαν μετακινηθεί και στο πολιτικό του γραφείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis αλλά το ζήτημα δεν έχει μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Δείτε ακόμη:

Πανικός στη ΝΔ για τη Novartis (Βίντεο)

Σκάνδαλο Novartis: Οι… υπουργοί ταχυδαχτυλουργοί και το χρήμα που έρεε προς Μαξίμου και υπουργεία

Ένα… υπουργικό συμβούλιο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο με τη Novartis!

Ο Άδωνις έχει… αγώνα σήμερα!- Εκτός από Novartis έχει και εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί