Κρήτη: Διαδικτυακή απάτη με «μαϊμού» πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών

Την ώρα που πλατφόρμες ενοικίασης σπιτιών, όπως η AirBnb ή η Home Away, προσφέρουν έναντι μικρής προμήθειας και χωρίς ποσό εγγραφής τις υπηρεσίες τους σε όσους επιθυμούν να νοικιάσουν τον χώρο τους σε τουρίστες, ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» και ορισμένες ιστοσελίδες που τάζουν… λαγούς με πετραχήλια!

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έγινε στο Parakritika.gr, τουλάχιστον 10 φαίνεται να την έχουν… «πατήσει», πληρώνοντας 249 ευρώ για συνδρομή δύο ετών σε πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών, που εγγυάται το λιγότερο πέντε κρατήσεις τη σεζόν, χωρίς μάλιστα παίρνει προμήθεια, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της (τα στοιχεία της ιστοσελίδας είναι γνωστά στο Parakritika.gr και αυτοαποκαλείται στα αγγλικά ως… το βασίλειο των ενοικιάσεων).

Η έδρα της συγκεκριμένης πλατφόρμας φαίνεται να είναι η Νορβηγία και σύμφωνα με την καταγγελία, λειτουργεί ως εξής:

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ενδιαφερόμενο, αποστέλλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον ανυποψίαστο πελάτη και του ζητά να πληρώσει το ποσό των 249 ευρώ, ενώ εγγυάται τουλάχιστον πέντε κρατήσεις, διάρκειας τριών εβδομάδων η κάθε μία. Βάζουν τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα, αλλά για… κρατήσεις… ούτε λόγος! Ενώ αν κάποιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους… δεν βρίσκει κανέναν!

Ένας από τους ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή της Νέας Χώρας, το σπίτι του οποίου είναι ακόμα «ανεβασμένο» στην ιστοσελίδα, διαπίστωσε την απάτη και ήδη έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρίας.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν εξαπατηθεί έχουν σπίτια προς ενοικίαση σε χωριά όπως ο Φρες, το Κουκουνάρι, ο Δραπανιάς, στους Αγίους Αποστόλους, στην Αγία Μαρίνα και βέβαια μέσα στην πόλη των Χανίων.

Συνολικά στην Κρήτη οι ιδιοκτήτες που έχουν βάλει τα ακίνητά τους στην πλατφόρμα είναι πάνω από 50 και έχουν πληρώσει από 249 ευρώ ο καθένας!

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε το 2014, διαφημίζει ότι δραστηριοποιείται, εκτός της Ελλάδας, σε Ισπανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Κύπρο, Σλοβενία, Κροατία, Τουρκία, Ταϊλάνδη, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, ακόμη και στις Σεϊχέλες, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Νότια Αφρική, διαθέτοντας, εκτός από σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί