Ο ΟΓΑ γίνεται ΟΠΕΚΑ- Πότε γίνεται η καταβολή της α’ δόσης για τα επιδόματα παιδιού

Η πρώτη δόση του νέου ενιαίου «Επιδόματος Παιδιού» για το 2018 θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου. Ειδικά για την πρώτη δόση, δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21.

Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά δίμηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους. Ο ΟΓΑ θα ενημερώσει εγκαίρως με ανακοίνωσή του τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21.

Εν τω μεταξύ, προχωράνε οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό του ΟΓΑ σε ΟΠΕΚΑ. Ο νέος οργανισμός «βραχίονας» των επιδομάτων στη χώρα μας, θα διαθέτει 280 υπάλληλους του παλιού ΟΓΑ σε νέους ρόλους. Θα έχει οκτώ διευθύνσεις. Το οργανόγραμμα προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι η πρώτη διεύθυνση θα αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και γενικότερα το παιδί, όπως και άλλες παροχές, επιδοτήσεις και προγράμματα.

Η δεύτερη διεύθυνση θα αφορά επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το ΚΕΑ, η τρίτη τα αναπηρικά επιδόματα, η τέταρτη την αγροτική εστία από τον παλιό ΟΓΑ -παραμένει και εμπλουτίζεται- και η πέμπτη θα είναι διεύθυνση ελέγχου. Δίπλα στις προαναφερόμενες διευθύνσεις προβλέπονται και αυτές, που έχει κάθε οργανισμός, δηλαδή διοικητική, οικονομική και πληροφορική διεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί