Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Με σφοδρότητα καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, το μεσημέρι του Σαββάτου, με αφορμή την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται χαρακτηριστικά: «Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού, όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα».

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καταδίκασε τον βανδαλισμό στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη και έκανε λόγο για παρακρατικές μεθόδους που όμως δεν φοβίζουν τους πολίτες. Παράλληλα, κατέστησε υπεύθυνη την κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών κατά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Την ενέργεια καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη: «Για πόσο καιρό θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί».

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ αναφέρουν τα εξής:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών – αγνώστων» στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα».

Δείτε ακόμη:
Μπογιές και σύνθημα από αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί