Ο μέγας Μίκης της μουσικής, ο τόσο μικρούτσικος της πολιτικής…

Ο Μίκης στον οποίο υποκλινόμαστε, αγαπάμε, θαυμάζουμε, ο Μίκης που μας ενθουσιάζει, που χειροκροτούμε και δακρύζουμε, είναι εκείνος ο άνθρωπος που ανοίγει τα χέρια και περιγράφει με νότες όλο τον κόσμο, τις αγωνίες και τα πάθη του. Με εκείνα τα τεράστια χέρια της μουσικής και της δημιουργίας.

Υπάρχει κι ένας άλλο Μίκης, που δεν τον ανακαλύπτουμε τώρα. Ο Θεοδωράκης του “Καραμανλής ή τανκς”, που έγινε το alter ego του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της… “αριστερής διεύρυνσης” του θατσερισμού.

Ο Θεοδωράκης, ο μικρός, μικρούτσικος στην πολιτική, όπως τόσες φορές απέδειξε. Κάποιοι σκέφτονται ότι στη γεμάτη παλινωδίες πορεία του στην πολιτική εκμεταλλεύτηκε την αριστερά, πάτησε πάνω της, πάνω στους αγώνες τόσων και τόσων ανθρώπων.

Τώρα ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για το “Μακεδονικό”. Εκεί, από την εξέδρα, θα απευθυνθεί σε ένα παράταιρο, προφανώς μεγάλο, πλήθος, που θα συμπεριλαμβάνει, από πραγματικούς πατριώτες που θα κατέβουν στο δρόμο για να φωνάξουν εκείνο που πιστεύουν σωστό για την πατρίδα, μέχρι τα εγκληματικά στοιχεία, τους φασίστες, τους νεοναζί, τους τραμπούκους, τους εθνικιστές, το παπαδαριό που θέλει το ποίμνιο στο ράσο για να το κατευθύνει. Θα απευθυνθεί, μαζί με τους Φράγκους, και στους Μιχαλολιάκους.

Αυτός είναι ο Μίκης. Ο Μίκης ο μέγιστος της μουσικής. Ο Θεοδωράκης ο μικρούτσικος της πολιτικής.

Όμως ο Μίκης έγινε μεγάλος όχι επειδή μπαινόβγαινε στην πολιτική, αλλά επειδή γεννήθηκε μουσικός.

Δεν το κατάλαβε, αλλά είναι ο Μίκης. Ο Μίκης του Ζορμπά, κι έτσι τον αγαπάμε.

Ο Μίκης, του Μητσοτάκη, δεν είναι αυτός που έγραψε ιστορία, ούτε θα μείνει στις χρυσές σελίδες της.

Κρίμα, απέδειξε τόσες φορές στη ζωή του αυτό το κρίμα. Όσες φορές ανακατεύτηκε με την πολιτική.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

5 Thoughts to “Ο μέγας Μίκης της μουσικής, ο τόσο μικρούτσικος της πολιτικής…”

  1. Kostas Kritikos

    Ο αβανταδόρος του “Εθνάρχη” και βοηθός του Επίτιμου,
    δεκανίκι, τώρα, της αντίδρασης!
    Όπως και αν το δεις, μια… εξέλιξη την είχε!

  2. akakios

    Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό. Σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του. Την αριστερόστροφη. Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των πολιτικών. Θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει. Και γι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

  3. akakios

    Κλάψτε αριστερά σκουπίδια της ιστορίας!!

    <>
    ΜΙΚΗΣ

  4. Kostas Kritikos

    Κάποιος υφυπουργός του Κ. Μητσοτάκη
    θα μιλήσει στο συλλαλητήριο,
    με πρόσωπο σε χρυσαυγίτες και… βουκεφάλες!
    Το λες και (πολιτική) κατάντια!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί