Το Κογκρέσο κατηγορεί το FBI για μεροληψία

Το αμφιλεγόμενο υπόμνημα που συνέταξαν οι Ρεπουμπλικανοί και αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το FBI αναφέρει ότι ο «φάκελος» που συνέταξε ο πρώην πράκτορας της ΜΙ6 Κρίστοφερ Στιλ για τις επαφές του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία αποτελούσε το «κύριο μέρος» της αίτησης που υπέβαλε η ομοσπονδιακή αστυνομία προκειμένου να λάβει άδεια για να παρακολουθήσει έναν σύμβουλο του Ρεπουμπλικανού προέδρου, τον Κάρτερ Πέιτζ.

Σε κανένα από τα αιτήματα που υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης –στο οποίο υπάγεται το FBI– δεν αποκαλυπτόταν ότι η σύνταξη αυτού του «φακέλου» χρηματοδοτήθηκε από τους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα πάντα με το τετρασέλιδο υπόμνημα, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ κατέθεσε στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι δεν θα είχε επιδιωχθεί να εκδοθεί εντολή παρακολούθησης για τον σύμβουλο του Τραμπ χωρίς τις πληροφορίες που περιέχονταν στον φάκελο αυτόν.

Ο Μακέιμπ παραιτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας αφού κατηγορήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ για μεροληψία σε βάρος του.

Ο Στιλ έπαψε να είναι πηγή του FBI επειδή αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης, το 2016, τους δεσμούς του με την ομοσπονδιακή αστυνομία. Τον Σεπτέμβριο του 2016 εξέφρασε σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης την «αγωνία» του να μην εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων δημοσιοποίησε αυτό το υπόμνημα που καταγγέλει τις μεθόδους του FBI λίγα λεπτά αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το αποχαρακτήρισε. Το κείμενο αυτό έχει συνταχθεί από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ντέβιν Νούνες, παρά τις αντιρρήσεις των Δημοκρατικών που μετέχουν στην Επιτροπή, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Οι πράκτορες του FBI υπηρετούν το έθνος και το Σύνταγμα»

Η ένωση που εκπροσωπεί τους πράκτορες του FBI, μετά τη δημοσιοποίηση του αμφιλεγόμενου υπομνήματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, υπερασπίστηκε το έργο της υπηρεσίας τονίζοντας ότι «δεν έχει επιτρέψει και δεν θα επιτρέψει την κομματική πολιτική να την περισπάσει» από την «αποστολή της».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων του FBI Τόμας Ο’Κόνορ, σε μια ανακοίνωση που έστειλε μέσω e-mail, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία είναι αφοσιωμένοι στο έθνος και στο Σύνταγμα των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να ξέρει ότι θα συνεχίσει να τον υπηρετεί σωστά η πλέον έγκριτη υπηρεσία επιβολής του νόμου παγκοσμίως».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί