Το χωριό που πουλάει τα σπίτια του για ένα ευρώ (Φωτο)

Το ιταλικό χωριό Ollolai που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Barbagia της Σαρδηνίας πουλάει 200 από τα ιστορικά πέτρινα σπίτια του για μόλις ένα ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μία παγίδα. Τα σπίτια χρειάζονται σημαντικές επισκευές και θα πωλούνται μόνο σε άτομα που είναι πρόθυμα να επενδύσουν με σκληρή δουλειά για την αποκατάσταση τους η οποία κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια. Ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να ολοκληρώσει οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης μέσα σε τρία χρόνια.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι να αναζωογονήσει τις μικρές ιταλικές πόλεις που κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν. Καθώς οι νέοι κάτοικοι μετακινούνται σε μεγαλύτερες πόλεις αναζητώντας νέες ευκαιρίες, ο πληθυσμός στα χωριά έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό τα τελευταία πενήντα χρόνια, ενώ σήμερα έχει μόνο 1.300 κατοίκους.

Σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το πρόβλημα, ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε από τους πρώην ιδιοκτήτες κατεστραμμένων σπιτιών να τους τα δωρίσουν ώστε να μπορούν να διατεθούν στην αγορά. “Υπάρχουν σπίτια πάρα πολύ παλιά και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε την παράδοση και να μην περάσουμε στη λήθη”.

Μέχρις στιγμής, έχουν πωληθεί τρία ιστορικά πέτρινα σπίτια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί