Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη του 69χρονου για την ασέλγεια κοριτσιού

Αναβολή επ’ αόριστον δόθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, στην εκδίκαση της υπόθεσης 69χρονου άνδρα που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τετράχρονου κοριτσιού, κόρης γειτόνων του, σε χωρίο του δήμου Πλατανιά.

 Η εκδίκαση της υπόθεσης, ξεκίνησε κανονικά με την κατάθεση της μητέρας του ανηλίκου κοριτσιού.

Η μητέρα του τετράχρονου τότε παιδιού εξιστόρησε το πως συνέβη το περιστατικό της ασέλγειας σε βάρος της κόρης της. Αναφέρθηκε στις συνέπειες που είχε στην οικογένεια της η κακοποίηση και προσκόμισε την  σχετική γνωμάτευση του ιατροδικαστή.

Ακόμη, η μητέρα έκανε λόγο για απειλές σε βάρος της οικογένειας από το περιβάλλον του δράστη.

Η δίκη, αξίζει να σημειωθεί πως γίνονταν με την συνδρομή αστυνομικού που μεταφέρει στον κατηγορούμενο τα όσα αναφέρονται κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς ο ίδιος έχει πρόβλημα ακοής.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η δίκη, κατά την διάρκεια της εξέτασης της μάρτυρος από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και η αναβολή της επ’ αόριστον προέκυψε γιατί διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα καθώς μια κ των δικαστών, ήταν μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου που καταδίκασε τον 69χρονο στην πρωτόδικη εκδίκασης της υπόθεσης.

Όπως είπε η κα Ρούλα Παυλαντωνέα συνήγορο της οικογένειας της ανήλικης, από το δικαστήριο θα οριστεί νέα δικάσιμος με νέα σύνθεση και νέους ενόρκους, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει ξανά από την αρχή παρά το ότι έχει εξεταστεί η πρώτη μάρτυρας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως θα κάνει δηλώσεις όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σημειώνεται πως στον 69χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, για την σεξουαλική κακοποίηση της 4χρονης εγγονής του πρώτου του εξαδέλφου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί