Το πρόγραμμα των κινηματογράφων Τεχνόπολις και Βιτσέντζος Κορνάρος

Το πρόγραμμα των κινηματογράφων Τεχνόπολις και Βιτσέντζος Κορνάρος για την εβδομάδα 1-7 Φεβρουαρίου:

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΑΟΡΑΤΗ ΚΛΩΣΤΗ

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – 6 Υποψηφιότητες στα Βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας.

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ κυριαρχεί στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του…

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κρίπς, Λέσλι Μάνβιλ

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:00 & 22:30 στην αίθουσα 1.

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – 7 Υποψηφιότητες στα Βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας.

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι, τον αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται…

Πρωταγωνιστούν: Φράνσις Μακντόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, Άμπι Κόρνις

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόρμαν

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 & 22:30 στην αίθουσα 5.

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (Μεταγλωττισμένο)

Είδος: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ – Γνωρίστε τους προγόνους των «Σον το Πρόβατο» και «Οι Κότες το’ Σκασάν»! Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, το animation «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους.

Ακούγονται οι φωνές των: Νίκος Αξιώτης, Κώστας Δαρλάσης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ηλίας Ζερβός, Έβελυν Ασουάντ

Σκηνοθεσία: Νικ Πάρκ

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 στην αίθουσα 1.

Σάββατο & Κυριακή και στις 16:00 & 18:00. Κυριακή και πρωινή προβολή στις 12:00.

 

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Είδος: ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο.

Πρωταγωνιστούν: Πατρίσια Κλάρκσον, Μπάρι Πέπερ, Γουίλ Πόλτερ, Έινταν Γκλέν, Κόνγκ Λι

Σκηνοθεσία: Όουες Μπόουλ

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:00 & 22:30 στην αίθουσα 2.

 

1968

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά. Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Στέλιος Μάινας

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 στην αίθουσα 3.

 

JUMANJI: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Είδος: ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ– Όταν τέσσερις φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και μετατρέπονται στα άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Fridge γίνεται… Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. Για να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους και να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τους εαυτούς τους. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα!

Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χάρτ, Τζάκ Μπλάκ, Κάρεν Γκίλιαν, Μίσι Πάιλ

Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Κέινστναν

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:30 & 22:30 (Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη) στην αίθουσα 5.

Σάββατο και Κυριακή στις 17:30 & 20:15.

 

THE BACHELOR 2

Είδος: ΚΩΜΩΔΙΑ – Ένας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Τόνι Σφήνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Πιατάς

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 & 20:15 (Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη) στην αίθουσα 4.

Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 & 22:30.

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Είδος: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» στο σκάνδαλο του Watergate. Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε.

Πρωταγωνιστούν: Νταιάν Λέιν, Λίαμ Νίσον, Τζός Λούκας, Τόνι Γκόλντγουιν

Σκηνοθεσία: Πίτερ Λάντσμαν

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22:30 στην αίθουσα 3.

 

COCO (Μεταγλωττισμένο)

Είδος: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ – Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων.

Ακούγονται οι φωνές των: Ιωάννης Παναγιώτης Χασιώτης, Χρήστος Θάνος, Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Σκηνοθεσία: Λ. Άνκριτς και Α. Μολίνα

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 στην αίθουσα 3.

Σάββατο & Κυριακή και στις 16:00 & 18:00. Κυριακή και πρωινή προβολή στις 12:00.

 

ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (Μεταγλωττισμένο)

Είδος: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ – Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Ακούγονται οι φωνές των: Μάριος Αθανασίου, Άντρια Ράπτη, Λουκάς Φραγκούλης

Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαντάνια

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 στην αίθουσα 2.

Σάββατο & Κυριακή και στις 16:00 & 18:00. Κυριακή και πρωινή προβολή στις 12:00.

 

ΓΑΤΟ… ΣΥΜΜΟΡΙΑ: Η ΑΡΧΗ (Μεταγλωττισμένο)

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο.

Ακούγονται οι φωνές των: Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνος Κακανάς, Νίκος Παπαδόπουλος Σκηνοθεσία: Αντρέ Κουντουριέ

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 16:00 (Σάββατο και Κυριακή) στην αίθουσα 4.

Κυριακή και πρωινή προβολή στις 12:00.

 

12 ΔΥΝΑΤΟΙ

Είδος: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – Η ταινία «12 Δυνατοί» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν. Πρωταγωνιστούν: Ανγκους Σάμπσον, Λίν Σέι, Τζος Στιούρντ, Κέιτλιν Τζέραρντ, Σπένσερ Λοκ

Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιντελ

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 00:30 στην αίθουσα 3.

 

Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ

Είδος: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – Ο Μάικλ είναι μάνατζερ σε μία εταιρία και ζει με την οικογένεια του στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια μυστηριώδης επιβάτης θα του κάνει μία δελεαστική πρόταση με ανταμοιβή ένα τεράστιο οικονομικό έπαθλο. O Μάικλ δέχεται την πρόκληση χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του.

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Νιλ

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ Σέρα

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 00:30 στην αίθουσα 4.

 

ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Μαλικούτη 18-20, Κέντρο

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 821 400 & 2815 103 102

ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Επωφεληθείτε από τη μοναδική προσφορά του κινηματογράφου Βιτσέντζος Κορνάρος!

Κάθε μέρα, για όλες τις ταινίες, εισιτήριο 4,5€ με την κάρτα μέλους και 5,5€ γενική είσοδος!

 

ΑΟΡΑΤΗ ΚΛΩΣΤΗ

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – 6 Υποψηφιότητες στα Βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας.

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ κυριαρχεί στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του…

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κρίπς, Λέσλι Μάνβιλ

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 & 22:30.

 

Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ–  6 Υποψηφιότητες στα Βραβεία Όσκαρ. Η ταινία-φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ, νικήτρια της Χρυσής Σφαίρας Καλύτερου Ανδρικού ρόλου, που αφηγείται τις δραματικές πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη. Υπό την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τους εγκλωβισμένους στρατιώτες στη Δουνκέρκη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Κριστίν Σκοτ Τόμας

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ Πεν

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:45.

 

Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – Χρυσή Άρκτος Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Βραβείο Καλύτερης ταινίας Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI).

Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που συμβαίνουν στο όνειρό τους. Μια ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να “ανοίγεται” κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι όταν τελικά συμβαίνει.

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Μπορμπελί, Γκέζα Μορσάνι, Ρέικα Τένκι

Σκηνοθεσία: Ιλντικο Ενιέντι

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 & 23:00.

 

1968

Είδος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά. Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Στέλιος Μάινας

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:00.

Σάββατο & Κυριακή και 17:00 & 19:00.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί