ΠΓΔΜ: Σύντομα η μετονομασία του αεροδρομίου και αυτοκινητοδρόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η μετονομασία του αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου των Σκοπίων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, θα γίνει σύντομα με απόφαση της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ο Μάθιου Νίμιτςβρίσκεται ήδη στην πΓΔΜ, όπου αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει τη σειρά επαφών για την ονομασία.

«Πρέπει να ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση και αυτό θα γίνει την επόμενη περίοδο, σύντομα», είπε, ο Μποσνιάκοφσκι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα Σκόπια.

Eρωτηθείς για τις προσδοκίες της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ από την επίσκεψη στα Σκόπια του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, ο Μποσνιάκοφσκι επανέλαβε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την επίτευξη λύσης στο θέμα του ονόματος, ότι υπάρχει πολιτική βούληση και ότι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις αυριανές συναντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επίσης θα κάνει δήλωση.

Ο Μάθιου Νίμιτς την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με το φάσμα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της ΠΓΔΜ σχετικά με το πλαίσιο που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και αναμένονται με ειδικό ενδιαφέρον οι πρώτες τοποθετήσεις της γείτονος χώρας.

Οι συναντήσεις θα γίνουν με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας Αλί Αχμέτι.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος- Σκόπια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί