Κρήτη: Έξαρση γαστρεντερίτιδας σε παιδιά

Περίοδος λοιμώξεων λόγω του χειμώνα είναι αυτή που διανύουμε, με αποτέλεσμα να καταγράφονται δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας σε παιδιά. Η διάρκεια τους είναι 3-4 μέρες στις περισσότερες περιπτώσεις και σε λιγότερες διαρκούν λίγο παραπάνω.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, διότι πρόκειται για τα συνηθισμένα φαινόμενα της εποχής.

«Πρόκειται για φυσιολογικά για την εποχή φαινόμενα που δεν είναι ανάγκη να προκαλούν ανησυχία. Απλά είναι καλό να λαμβάνουμε τα μέτρα προφύλαξης που λέμε πάντα: Κρατάμε τα παιδιά μας στο σπίτι με τα πρώτα συμπτώματα και δεν τα στέλνουμε στο σχολείο αν δεν γίνουν εντελώς καλά, δεν πάμε σε κλειστούς χώρους και τηρούμε συνθήκες υγιεινής, λειτουργώντας χωρίς πανικό», αναφέρει η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Αργυρώ Μανιουδάκη – Νικολαράκη, στο anatolh.com.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, κι αυτό θεωρείται αναμενόμενο λόγω της χειμερινής περιόδου.

«Μέχρι τις Απόκριες θα έχουμε κι άλλη αύξηση των κρουσμάτων κι αυτό είναι κάτι αναμενόμενο», υπογραμμίζει η Διευθύντρια της Παιδιατρικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί