Η Ντόρα Μπακογιάννη «αδειάζει» στελέχη της ΝΔ για τον όρο «Μακεδονία»

Αιχμές κατά στελεχών της Ν.Δ. που αρνούνται λύση με τον όρο «Μακεδονία» άφησε η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις της τόσο στον ΑΝΤ1 όσο και στο Action 24.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε σε «σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα “Μακεδονία” υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», είπε και τόνισε ότι «εάν το FYROM αλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».

Για όσα «γαλάζια» στελέχη λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» (σ.σ. μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδ. Γεωργιάδης, που δήλωσε πρόσφατα «Εγώ δεν θέλω το όνομα “Μακεδονία”») η κ. Μπακογιάννη σχολίασε δηκτικά: «Και εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ».

«Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο», πρόσθεσε.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί