Ένα γράμμα από μαθητές των Μοιρών στην 16χρονη φυλακισμένη Παλαιστίνια

Γράμμα αλληλεγγύης από μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών Ηρακλείου προς την 16χρονη Αχέντ Ταμίμι η οποία φυλακίστηκε από τις Ισραηλινές αρχές γιατί τόλμησε (!) να υπερασπιστεί το δίκιο της πατρίδας της:

Οι μαθητές του γυμνασίου Μοιρών αντλούμε  πείρα και αισιοδοξία από την πανελλαδική συνάντηση συντονιστικών επιτροπών στις 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωπος  από το σχολείο μας! Είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι και σίγουροι ότι δεν υποχωρούμε ούτε στιγμή από τον αγώνα μας για τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας, για το σχολείο και  την μόρφωση που μας αξίζει, για ένα σχολείο που να μας  μορφώνει και όχι να μας εξοντώνει! Διεκδικούμε τα αυτονόητα! Στέκουμε κόντρα στο ακόμη χειρότερο σχολείο που ετοιμάζουν και δεν καθόμαστε στα αυγά μας! Δεν δεχόμαστε το γεγονός ότι ενώ τα προβλήματα και τα κενά στα σχολεία μας είναι αμέτρητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεργάζεται με το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και διαθέτει δις για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, γιατί λεφτά για  F16 βρήκαν στο λεπτό!  Έτσι λοιπόν, παίρνουμε την πρωτοβουλία να γράψουμε ένα γράμμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την 16χρονη Παλαιστίνια  Άχεντ Ταμίμι η οποία φυλακίστηκε από τις Ισραηλινές αρχές γιατί τόλμησε (!) να υπερασπιστεί το δίκιο της πατρίδας της!!! Καλούμε τους συμμαθητές μας στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα να στηρίξουν το γράμμα των μαθητών του Γυμνασίου Μοιρών και την πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ (http://eedye.gr/syllogi-ipografon-palaistini/) για την συλλογή υπογραφών!

Αγαπημένη μας Άχεντ,

Σου γράφουμε από πολύ μακριά. Είμαστε μια ομάδα μαθητών από ένα επαρχιακό γυμνάσιο του Ηρακλείου Κρήτης. Ξέρουμε όμως πως η φωνή μας μπορεί να ξεπεράσει σύνορα και να φτάσει σε εσένα για να σου εκφράσουμε την οργή μας για όσα συμβαίνουν στον λαό σου και την συμπαράστασή μας στον αγώνα του. Ξέρουμε ακόμη πως όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο περισσότερο αυτή η φωνή θα δυναμώνει, θα γίνεται φωνή καταδίκης για κυβερνήσεις που για τα συμφέροντά τους και για να αυξήσουν τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών της γης στερούν το χαμόγελο και την ζωή από τον λαό σου. Θέλουμε η σκέψη μας να γίνει αγκαλιά για όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης που με γυμνά χέρια παλεύουν ενάντια σε πάνοπλους εχθρούς για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Κατανοούμε την ανάγκη που νιώθεις εσύ αλλά και όλος ο παλαιστινιακός λαός να αγωνιστείτε για την πατρίδα σας και για τα ιδανικά σας! Η απόφαση για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ (η αναγνώριση ουσιαστικά της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ) είναι απαράδεκτη και αποτελεί άλλο ένα εμπόδιο για την δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους! Νιώθουμε οργισμένοι για την συμμετοχή της κυβέρνησης της χώρας μας σε αυτό το έγκλημα και την συνεργασία μαζί με ΕΕ και ΝΑΤΟ για το αιματοκύλισμα του λαού σας! Σου ζητάμε συγγνώμη και θέλουμε να ξέρεις ότι δεν είμαστε σύμφωνοι με το να λειτουργεί στο νησί μας η νατοϊκή βάση της Σούδας που έχει κι αυτή τον δικό της φονικό ρόλο, καθώς εδώ φορτώνονται τα καράβια και τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν λαούς. Επίσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται η κυβέρνηση της χώρας μας να  δαπανά τόσα εκατομμύρια ευρώ για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή τα προβλήματα στα σχολεία μας είναι αμέτρητα.

Σε όσους λένε ότι δεν μας αφορά απαντάμε ότι ο αγώνας σου είναι και δικός μας αγώνας. Δε γίνεται να μένουμε αδιάφοροι και σιωπηλοί όταν τα παιδιά της χώρας σου στερούνται και τα πιο βασικά δικαιώματα, όταν υψώνουν φράχτες γύρω τους, όταν τους στερούν το φιλί της μάνας τους, ληστεύουν τη γη τους και φυλακίζουν τα όνειρα τους.  Για μας όταν ένα 16χρονο κορίτσι όπως εσύ αγωνίζεται για το δίκιο της πατρίδας του δεν είναι εγκληματίας! Ξέρουμε, τέλος, πως τα προβλήματα των νέων στην Ελλάδα δεν είναι ξένα  με τα δικά σας προβλήματα, μα έχουν κοινή ρίζα. Ίδιοι είναι οι φταίχτες που μας στερούν μια καλύτερη ζωή, μόρφωση και υγεία, το δικαίωμα στην ειρήνη.  Ακόμη πιο καλά όμως ξέρουμε και πιστεύουμε ότι οι αγώνες μας θα δικαιωθούν και πως τα όνειρα μας θα πάρουν εκδίκηση!

 

Μοίρες 25/1/2018                               Μαθητές Γυμνασίου Μοιρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί