Εγκαινιάζονται οι νέες ΤΟΜΥ Χανίων και Ρεθύμνου

 Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Χανίων στις 12:00 και της ΤΟΜΥ Ρεθύμνου στις 17:00.
Την ίδια ημέρα και  ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, εκδήλωση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρουσία του κ. Ανδρέα Ξανθού, Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη Αν. Υπουργού Υγείας και κ. Σταμάτη Βαρδαρού, Αν. Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας.
Η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης:

Δυναμικά και σταθερά, συνεχίζουμε την υλοποίηση του οράματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, οι οποίες είναι στελεχωμένες με ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό και  πλήρως εξοπλισμένες. Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση και χαρά καθώς, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 1ης και 2ης ΤΟΜΥ Χανίων, οι οποίες θα στεγαστούν στο πρώην νοσοκομείο, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων, ενώ την ίδια μέρα στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Ρεθύμνου (οδός Ζαμπελίου 32).

Η ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας έρχεται για να καλύψει μια από τις κρισιμότερες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή της ύπαρξης ενός οργανωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.  Η κάλυψη αυτού του κενού τέθηκε εξαρχής ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Η λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ. σηματοδοτεί την παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό.

Όλα τα παραπάνω ζητήματα καθώς και άλλα, που άπτονται της λειτουργίας των ΤΟΜΥ, θα συζητηθούν την ίδια ημέρα (02.02.2018) και ώρα 19:00 στην ενημερωτική εκδήλωση, που  θα πραγματοποιηθεί με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Υγεία, ανοιχτή σε όλους», στο Ρέθυμνο, στην Αίθουσα «Σπίτι του Πολιτισμού», με ομιλητές τον κ. Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγεία, τον κ. Παύλο Πολάκη,  Αν. Υπουργό Υγεία, τον κ. Σταμάτη Βαρδαρό, Αν. Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας καθώς και τον κ. Χρήστο Λιονή, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί