Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του ναζισμού θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει (βίντεο)

Η αρμόζουσα απάντηση στα υπολείμματα του ναζισμού που ελλοχεύουν στην Ευρώπη, είναι η υπεράσπιση του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, και η περιθωριοποίηση της αδιέξοδης λιτότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν.

Θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μιαν αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν. Και μόνον η εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, μέσα στο 2017, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Και για να γίνω σαφέστερος: Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον Ανθρωπισμό, την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Και, από την άλλη πλευρά, μιαν οικονομική αντίληψη, η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του Ανθρώπου. Άρα στον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.

Αναφερόμενος στις καταλυτικές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, και στα εγκλήματα του ISIS που είναι «ποιοτικώς όμοια μ’ εκείνα της ναζιστικής θηριωδίας» ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ, έχουν ιερό χρέος ν’ αγωνισθούν για την αποκατάσταση της Ειρήνης, το συντομότερο δυνατό, στην ευρύτερη περιοχή μας. Επιπροσθέτως δε να συμπεριφερθούν στους πρόσφυγες πολέμου, και έως ότου επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όπως ταιριάζει στον Πολιτισμό μας. Δηλαδή με όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί