Παυλόπουλος: Χρήση ονόματος που δεν αφήνει περιθώρια αλυτρωτισμών

Όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.: το καθαρό αυτό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την υποδοχή του Ισραηλινού ομολόγου του κ. Ρ. Ρίβλιν.

Η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει όμως τη χρησιμοποίηση ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώριο για αλυτρωτισμούς, επέμεινε, εξηγώντας ότι ο αλυτρωτισμός είναι αντίθετος στο Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Παράλληλα, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγές που θα ανοίξουν το δρόμο προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Μήνυμα κατά του ναζισμού από τον Πρ. Παυλόπουλο

Μήνυμα κατά της αναβίωσης του ναζισμού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρ. Ρίβλιν.

Παίρνοντας αφορμή κατ’ αρχάς από την επίσκεψη που ο Έλληνας Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει στο Ισραήλ και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αλλά και, την επίσκεψη, τώρα, του κ. Ρίβλιν -μια επίσκεψη που συμπίπτει με την Επέτειο του Ολοκαυτώματος-, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες θεωρούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος ελάχιστο φόρο τιμής στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Δεν πρέπει να επιτραπεί η δράση υπολειμμάτων του φασισμού και του ναζισμού, που αποτελούν κίνδυνο για την ανθρωπότητα, τόνισε.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Με την κατάθεση στεφάνου στον άγνωστο στρατιώτη και στη συνέχεια με τη μετάβαση στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν.

Πριν από την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών και ακολούθως ο Ισραηλινός Πρόεδρος εισήλθε στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Ρίβλιν, στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ μετά θα μεταβεί στην ισραηλινή πρεσβεία όπου θα βραβευτούν προσωπικότητες που συνέβαλαν στην εμπέδωση της ελληνο-ισραηλινής φιλίας. Τα βραβεία θα αποδοθούν στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη, στον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο καθώς και στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το βραβείο του οποίου θα παραλάβει ο γιός του, πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί