Νέο υπερσύγχρονο σταθμό KTEΛ αποκτά το Ηράκλειο

Με στόχο να αλλάξει την εικόνα της πόλης ολοκληρώνεται σύντομα η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στο Ηράκλειο.

Ο λόγος για την κατασκευή του νέου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο ιστορικό κτήριο «Αθηνά», που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Ικάρου και της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι εργασίες φαίνεται ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία και σε λίγους μήνες ο νέος επιβατικός σταθμός θα είναι έτοιμος προς λειτουργία.

Όπως όλα δείχνουν, τον Μάρτιο ολοκληρώνονται οι εργασίες και ξεκινά η μετακόμιση, με την αναστήλωση και την ανακαίνιση του κτηρίου να κοστολογούνται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μανώλη Χαχλιούτη.

Το ακίνητο έχει έκταση εννέα στρεμμάτων, με το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος να κατασκευάζεται για τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Σε αυτή την έκταση θα υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών. Παράλληλα, θα υπάρχουν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ενώ θα συντηρηθεί και το ιστορικό φουγάρο, που είναι το σημείο κατατεθέν του κτηρίου «Αθηνά».

Ως προς την υπόλοιπη έκταση υπάρχουν αρκετές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται προς διερεύνηση, όπως η δημιουργία του Μουσείου «Οδυσσέα Ελύτη», αλλά και ξενοδοχείου.

Από την έντυπη έκδοση, Ναυτεμπορική

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί