«Κατάγεσαι από το Μπαγκλαντές; Η θέση σου είναι στις φράουλες της Μανωλάδας…»

Με ​καυστικό τρόπο και μια ειρωνική της ανάρτηση, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Δώρα Αυγέρη​ σχολιάζει και​ απαντά σε ανυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία της Κυριακής και, ουσιαστικά, συνεχίζει τη ρατσιστική επίθεση που δέχεται ο Γεν. Διευθυντής της ΕΡΤ-3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ εξαιτίας της καταγωγής του.​

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση μετά το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, από κοινωνικά δίκτυα, sites και ραδιόφωνα.

Ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία, ισχυρίζεται ότι η καταγωγή του γνωστού σκηνοθέτη από το Μπαγκλαντές θα έπρεπε να είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάληψη θέσεων ευθύνης στη δημόσια τηλεόραση ενώ παραγνωρίζει το γεγονός ότι είναι Έλληνας πολίτης που ζει και εργάζεται 35 χρόνια στη χώρα.

Η απάντηση της Δώρας Αυγέρη συνοψίζει εμμέσως το συμπέρασμα του κειμένου ότι με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, κάποιος μπορεί να φτάσει μέχρι εργάτης στα φραουλοχώραφα, σε μια ιδιότυπη κλίμακα αξιοκρατίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Το δημοσίευμα της Δημοκρατίας:

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί