Αναφορά Βαρδάκη – Θραψανιώτη για κήρυξη περιοχών σε έκτακτη ανάγκη

Αναφορά με αίτημα την άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων Βιάννου, Σητείας και Ιεράπετρας, κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης.

Σε συνέχεια των αιτημάτων των Δήμων Βιάννου, Ιεράπετρας και Σητείας και της εισήγησης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, οι κ.κ. Βαρδάκης και Θραψανιώτης με αναφορά τους, ζητούν από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Τόσκα και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας την άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Βιάννου, Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σητείας και ολόκληρου του Δήμου Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, για τον Δήμο Βιάννου, ζητείται η κήρυξη των Τοπικών Κοινοτήτων, Συκολόγου, Καλαμίου, Πεύκου, Αγ. Βασιλείου, Κεφαλοβρυσίου, Αμιρών, Βαχού, Άνω Βιάννου, Κάτω Βιάννου και Χόνδρου. Στην Σητεία, ζητείται η κήρυξη των Τοπικών Κοινοτήτων Απιδίων, Αρμένων και Πεύκων, ενώ επίσης ζητείται η κήρυξη όλου του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρεται και στα αιτήματα των Δήμων, ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα τοπικοί θυελλώδεις άνεμοι που ανήλθαν πάνω από 12 Μποφόρ, έπληξαν τις περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω, με τραγικά αποτελέσματα που κατέστρεψαν καλλιέργειες και υποδομές. Μάλιστα σε τοπικούς ιδιωτικούς μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν ριπές ανέμου, που έφτασαν τα 187 km/h.

Οι κ.κ. Βαρδάκης και Θραψανιώτης ζητούν με την αναφορά τους τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των ανωτέρω περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κήρυξη θα συνδράμει ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα να καταγραφούν οι ζημιές στο πάγιο και στο φυτικό κεφάλαιο προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες αποζημιώσεων των πληγέντων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις ιδιωτικές όσο και στις Δημόσιες – Δημοτικές υποδομές, να δοθεί παράταση και πάγωμα των οφειλών σε ασφαλιστικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις και να υπαχθούν οι πληγέντες των παραπάνω περιοχών στην διαδικασία χορήγησης ειδικού επιδόματος βοηθήματος για τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί