Επικυρώθηκε η καταδίκη τριών υπευθύνων λούνα παρκ για τον βαρύ τραυματισμό 9χρονης

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας με την οποία επιβλήθηκαν σε τρεις υπεύθυνους λούνα παρκ φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για σωματική βλάβη 9χρονης από αμέλεια.

Η 9χρονη μαζί είχε μεταβεί τον Ιούλιο του 2009 στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα και ανέβηκε μαζί με τη μητέρα της στο παιχνίδι της «ταλάντωσης» του λούνα παρκ.

Όπως περιέγραψε ο πατέρας της ανήλικης, ο οποίος βρισκόταν στο λούνα παρκ, «το μηχάνημα στη στιγμή άρχισε να γυρίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μετά από 20 δευτερόλεπτα άρχισα να βλέπω τα πόδια του παιδιού, να αρχίζουν να σηκώνονται από το πάτωμα».

Η μικρή καθόταν στη μέση του μηχανήματος και η μητέρα της ακριβώς δίπλα. Οι μπάρες ασφαλείας των καθισμάτων φάνηκε πως τελικά δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν το κοριτσάκι το οποίο άρχισε να γλιστράει. Η μητέρα της προσπάθησε να τη συγκρατήσει αλλά δεν μπορούσε λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Από το έδαφος ο πατέρας της βλέποντας «την μικροκαμωμένη και αδύνατη κόρη του»- όπως την περιγράφει η αρεοπαγιτική απόφαση- να κρέμεται από τις μπάρες ασφαλείας, έτρεξε στον χειριστή του μηχανήματος και ζήτησε να σταματήσει τη λειτουργία του. Όμως, η άτυχη μικρή είχε ήδη πέσει στο έδαφος από ύψος 10 μέτρων.

Η ανήλικη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδος όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και έγινε αφαίρεση σπλήνας και στην συνέχεια διακομίσθηκε στην εντατική του νοσοκομείου «Παίδων» των Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί