Έμειναν στο 0-0 Απόλλων Σμύρνης και Παναθηναϊκός

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στην Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλων Σμύρνης και τον Παναθηναϊκό με το παιχνίδι να είναι αρκετά κακό ποιοτικά και τις δυο ομάδες να έχουν από δυο μόνο καλές στιγμές στην διάρκεια του 90λεπτου χωρίς να μπορούν να σκοράρουν.

Μάλιστα το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να φωνάζει για χέρι και πέναλτι στον Ινσούα στο 89′ της αναμέτρησης και τον Παναθηναϊκό να τελειώνει με δέκα παίκτης το ματς λόγω αποβολής του Στάικου.

Οι γηπεδούχοι που έπαιξαν κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς πήραν έναν βαθμό που μπορεί να φανεί καθοριστικός για τη συνέχεια και την παραμονή τους ενώ ο Παναθηναϊκός που δεν κέρδισε για δέκατο παιχνίδι εκτός έδρας φέτος τουλάχιστον κράτησε το μηδέν στην άμυνα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις μετά από 21 ματς και συγκεκριμένα μετά την 1η Μαρτίου του 2017 και την αναμέτρηση με τον Αστέρα στο Κύπελλο.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Ο Γιώργος Παράσχος δεν είχε στη διάθεση του τους τιμωρημένους Κοντοέ και Ναδάλες και παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με ένα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από  τα γκολπόστ τον Τσόβιτς που επανήλθε στην ενδεκάδα. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Στάθης και αριστερά ο Κούρος ενώ οι δυο στόπερ ήταν οι Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος. Στην μεσαία γραμμή τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Παπάζογλου, Κονέ με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τον Ντεβέσα δεξιά και τον Αλμπάνη αριστερά και τον Τσουκαλά στο κέντρο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ελμπάζ.

Με δυο αλλαγές, αναγκαστικές, σε σχέση με τον αγώνα με την Κέρκυρα και την άνετη νίκη παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 49χρονος τεχνικός δεν είχε στη διάθεση του τους Βιγιαφάνιες, Χίλεμαρκ που αποτελούν παρελθόν και τις θέσεις τους στην ενδεκάδα πήραν Κολοβέτσιος, Άλτμαν. Στο 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός ο Ουζουνίδης έβαλε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο ήταν και πάλι ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Οικονόμου, Κολοβέτσιος. Ο Κουρμπέλης πέρασε στα χαφ δίπλα στον Τζανδάρη και στην τριάδα μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Χατζηγιοβάνης, Λουντ στις πλευρές και ο Άλτμαν στο κέντρο πίσω από τον προωθημένο Δώνη.

Κακό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες που έμειναν στο “Χ”

Γήπεδο: “Γεώργιος Καμάρας”

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτ/νίας), Ι. Τουμπακάρης (Αθηνών)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κούρος (39′ Χουάρες), Παπάζογλου, Κονέ, Τσουκαλάς (62′ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ, Ντεβέσα (75′ Ανιέτε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Τζανδάρης (90′ Πίσπας), Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης), Άλτμαν (75′ Στάικος), Δώνης.

Γκολ:

Κίτρινες: 12′ Μπαρτολίνι, 31′ Τσουκαλάς, 65′ Χουάρες/15′ Οικονόμου , 63′ Άλτμαν, 77′ Δώνης, 88′ Στάικος

Κόκκινες: 92′ Στάικος

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νωθρά και από τις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός που θα έπρεπε να πάρει από την αρχή τη μπάλα στα πόδια του και να πιέσει τον Απόλλωνα δεν το κατάφερε ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έδειξαν να μπαίνουν με αμυντικές διαθέσεις στην αναμέτρηση.

Ο Απόλλων όμως ήταν αυτός που απείλησε πρώτος έχοντας δοκάρι με τον Ελμπάζ μετά την εκτέλεση ενός στημένου από τα δεξιά. Ο Κούρος ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ ο Ισραηλινός πήρε την κεφαλιά και ο Βλαχοδήμος πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία, έστειλε τη μπάλα και στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Οικονόμου έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε δυο λεπτά αργότερα χάνοντας και αυτός τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον έτερο Ισραηλινό που έπαιζε στο παιχνίδι, τον Άλτμαν. Ο Δώνης πήρε την κεφαλιά ο Άλτμαν βγήκε σε θέση τετ α τετ καλυπτόμενος από τον Κούρο, τσίμπησε τη μπάλα και υπό την πίεση του Μπαρτολίνι επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί με τον Τσόβιτς να διώχνει με το πόδι.

Όσο περνούσε οι ώρα οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους αλλά χωρίς να μπορούν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Κροάτη γκολκίπερ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τα δοκάρια στο 21′ μετά από μια σέντρα σουτ του Γιόχανσον από τα δεξιά. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσόβιτς που όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τριφύλλι θα μπορούσε να απειλήσει καθώς στο 32′ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο από χέρι που έκανε ο Τσουκαλάς εκτός περιοχής. Ο Λουντ με το αριστερό ανέλαβε την εκτέλεση προτιμώντας να σουτάρει ψηλά και έστειλε τη μπάλα έξω.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμα καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ. Ο Άλτμαν κυνήγησε μια φάση και έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαρτολίνι ενώ την κράτησε πριν αυτή βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Τη γύρισε παράλληλα προς τον Δώνη αλλά σωτήρια ο Στάθης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 39′ ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδια του καθώς τραυματίστηκε ο Κούρος και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του μπήκε ο Χουάρες που έπαιξε στο κέντρο με τον Στάθη να πηγαίνει στο αριστερό άκρο και τον Παπάζογλου να παίζει ως δεξί μπακ. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν έγινε κάποια άλλη καλή στιγμή με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στην ανάπαυλα.

Η στατιστική εικόνα του ημιχρόνου:

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δυο ομάδες και το παιχνίδι ανάμεσα στους δυο συλλόγους συνέχισε να είναι κακό, χωρίς φαντασία, χωρίς φάσεις. Τόσο ο Απόλλων όσο και ο Παναθηναϊκός περίμεναν ένα λάθος του αντιπάλου για να μπορέσουν να απειλήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου μέρους δεν έγινε η παραμικρή φάση. Μάλιστα ο Γιώργος Παράσχος θέλησε να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του καθώς έβγαλε από το ματς τον Τσουκαλά και πέρασε στην αναμέτρηση τον Μενδρινό.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο 45λεπτο έγινε με τη συμπλήρωση 67′ λεπτών αγώνα. Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Χατζηγιοβάνη να βρίσκει τον Οικονόμου, αυτός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο γόνατο του πεσμένου Αλμπάνη και εν συνεχεία απομακρύνθηκε από την άμυνα του Απόλλωνα.

Στο 73′ το τριφύλλι απείλησε και πάλι όταν ο Λουντ από τα δεξιά, καθώς ο Ουζουνίδης τον είχε αλλάξει θέση με τον Χατζηγιοβάνη, έκανε τη σέντρα ο Άλτμαν πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Ο Απόλλων δημιούργησε την καλύτερη του φάση στο 74′ χάνοντας τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Οικονόμου έκανε το λάθος στην προσπάθειά του να δώσει στον Κολοβέτσιο, έστειλε τη μπάλα στον Ελμπάζ. Αυτός ντρίμπλαρε τον Κολοβέτσιο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς τους Στάικο και Κουντουριώτη αντί των Άλτμαν και Χατζηγιοβάνη σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του και να μπορέσει να πάρει κάτι καλό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση στο 82′ με τον Κουντουριώτη να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να φεύγει στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή αλλά δεν σούταρε και έκανε την μπαλιά στον Στάικο που δεν πρόλαβε να σουτάρει με τον Κονέ να διώχνει.

Στο 89′ ο Απόλλων διαμαρτυρήθηκε για ένα χέρι που θα ήταν πέναλτι του Ινσούα. Σε φάουλ του Κονέ από τα δεξιά η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και εν συνεχεία στο απλωμένο χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού. Ο Βάτσιος έδωσε συνέχεια στο ματς με τα παράπονα των γηπεδούχων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου να είναι πάρα πολλά.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο “Γεώργιος Καμάρας”:

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απόκρουση του Βλαχοδήμου στο 9′. Ο Απόλλων είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στο 9′ με την κεφαλιά του Ελμπάζ αλλά η απόκρουση του Βλαχοδήμου ήταν σωτήρια. Αν εκεί γινόταν το 1-0 για τον Απόλλωνα πολύ δύσκολα ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αντιδράσει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αριστείδης Βάτσιος.  Είχε καλή διαιτησία με λιγοστά λάθη. Ένα απ’ αυτό η πρώτη κάρτα που δείχνει στον Στάικο στο 88′ και πρέπει να την δείξει στον Ινσούα που κάνει το φάουλ. Στη φάση του πέναλτι παίρνει την απόφαση να το θεωρήσει ακούσιο και να δώσει συνέχεια στο ματς. Είναι όντως δύσκολη φάση καθώς η μπάλα πρώτα βρίσκει στο κεφάλι του Αργεντινού και εν συνεχεία στο δεξί χέρι του Ινσούα. Οπότε το θεωρεί ακούσιο. Το γεγονός όμως ότι ο Αργεντινός πηδάει με τα δυο χέρια ανοιχτά θα μπορούσε να του δώσει το δικαίωμα να δείξει την άσπρη βούλα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κονέ. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον μέσο του Απόλλωνα που ήταν κυριολεκτικά παντού σε άμυνα και επίθεση. Ο Κονέ έκοβε στην άμυνα και δημιουργούσε στην επίθεση βοηθώντας τους γηπεδούχους να πάρουν ένα πολύτιμο βαθμό.

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί