Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Στήνουν νέα μπλόκα (Βίντεο)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα. Νέα μπλόκα είχαμε στη Λάρισα, τη Μεσσηνία και την Ημαθία , με τους παραγωγούς να ετοιμάζονται για μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν και να ενισχύσουν το μπλόκο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ότι έχουν κερδίσει οι αγρότες μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα αγώνων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας άφησε αιχμές και προς ορισμένους αγρότες συνδικαλιστές, λέγοντας πως «πρέπει οι αγρότες να ξεπεράσουν τις πιέσεις που δέχονται από κόμματα αλλά και τις πιέσεις από κάποιες επιτροπές που αποτρέπουν τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις».

Και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Τσικριτσής Αστέριος κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να αποκλεισμού της Εθνικής οδού είπε πως αυτό θα αποφασιστεί μετά από την συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ενότητας Πέλλας, Χρήστος Καμτσής, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σήμερα ξεκινούμε το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου στον κόμβο Γυψοχωρίου, στο 65ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας επί της εθνικής οδού». Πρόσθεσε ότι με βάση την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων «στήνουμε τα αγροτικά μπλόκα στο διάστημα από τις 22 έως και τις 27 Ιανουαρίου και όλοι μαζί δίνουμε βροντερό “παρών” στη διαμαρτυρία που έχουμε ορίσει για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμτσής σημείωσε: «η συμμετοχή μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλη, αλλά έχουμε και έντονα αρνητικές θερμοκρασίες, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό μας». Πάντως, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή αγροτών και προσέθεσε: «άλλωστε μέχρι και την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας μας στις 3/2 δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς, εκτός και αν αλλάξει το πλάνο».

Στο μεταξύ, σε συζητήσεις για το στήσιμο αγροτικού μπλόκου στα διόδια των Μαλγάρων, βρίσκονται άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τις περιοχές Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, ‘Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά. «Συζητάμε έντονα. Μαζεύουμε δυνάμεις. Κάνουμε ενημερώσεις στα χωριά. Στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο» είπε ο αγρότης από το Άδενδρο, Γιώργος Κωστούδης, που στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, στα Μάλγαρα.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε: «δυστυχώς στην περιοχή υπάρχει διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Άλλοι (συντάσσονται) με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, άλλοι με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό είναι καταστροφικό για τον κλάδο, αφού τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα είναι κοινά. Η διάσπαση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί