Σκουρλέτης: «Ανεύθυνος» και «ανεμοδούρας» πολιτικός ο Κ. Μητσοτάκης, η Ν.Δ. να πάρει θέση για το «Μακεδονικό» (Βίντεο)

Στο «Μακεδονικό», το συλλαλητήριο και την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του, το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχει σαφή κυβερνητική θέση για το θέμα. Ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών εκφράζουν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Η θέση των ΑΝΕΛ εκφράζει μόνο τον κ. Καμμένο». Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ελπίδα αυτές οι απόψεις να μην μπλοκάρουν την επίλυση του θέματος.

Καλούμενος να σχολιάσει χθεσινή δήλωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών τη χαρακτήρισε «παραίνεση» ώστε να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στα εθνικά θέματα. Στην κυβέρνηση έχουμε μια «συγκατοίκηση» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης διορθώνοντας το χαρακτηρισμό “οικογένεια” του δημοσιογράφου, “πολιτική οικογένεια είναι το κόμμα μας”.

«Ο κ. Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και την κυβερνητική θέση, τα άλλα είναι προσωπικές του απόψεις» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι είναι «λάθος να γίνει δημοψήφισμα για το σκοπιανό».

«Την κρίσιμη ώρα όταν θα έρθει το θέμα στη Βουλή, ο καθένας θα κριθεί με την ψήφο του» και η «αξιοπιστία των κομμάτων κρίνεται πάνω σε αυτά τα θέματα». «Όποιος δεν είναι ανεμοδούρας πολιτικός πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση» είπε ο κ. Σκουρλέτης για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ανεύθυνο ετεροκαθορισμό” επιδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση έχει, ή δεν έχει πολιτική θέση;

«Το επιχείρημα από τη Ν.Δ. περί διγλωσσίας της ελληνικής κυβέρνησης είναι έωλο και προσπαθεί να καλύψει τον δικό της μετεωρισμό ανάμεσα σε δύο τρεις θέσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει μια ανεύθυνη στάση και ένα ετεροκαθορισμό. Μπορείτε να μου πείτε αυτή τη στιγμή ποια είναι η θέση της Ν.Δ.;»

Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, να επιλέξει τι τελικά υποστηρίζει η Ν.Δ., όσα έλεγε η Ντ. Μακογιάννη, ο Αντ. Σαμαράς, ή ο Άδωνις;

“Τρεις θέσεις έχει αλλάξει η Ν.Δ. τις τελευταίες δύο εβδομάδες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι  “κινδυνεύει η ελληνική εξωτερική πολιτική να βρεθεί ανάμεσα σε δύο πυρά από τη μία τους υπερπατριώτες της Fyrom και από την άλλη στο εσωτερικό μέτωπο, την ανεύθυνη στάση διάφορων πολιτικών δυνάμεων που κρύβονται εξαιτίας ενός εθνικιστικού, πατριδοκάπηλου λαϊκισμού.”

Ενώ αναφερόμενος στο συλλαλητήριο είπε ότι «υπήρξαν φωνές που ήθελαν να βάλουν ένα συγκεκριμένο προφίλ». Απαντώντας σε ερώτηση αν αποτελεί «διαπραγματευτικό χαρτί» στα χέρια της κυβέρνησης ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τον προβληματισμό του τονίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει όταν «η αντίδραση υπονομεύει την εθνική προσπάθεια» και ρώτησε «θέτουμε εμείς αλυτρωτικά ζητήματα» τη στιγμή που ζητούμε να μην το πράττουν οι γείτονες;

Kατ. Μπρέγιαννη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί