Σε υπηρεσίες και Υπουργεία με τον Δήμαρχο Βιάννου ο Ι. Μιχελογιαννάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη, πραγματοποίησαν χθες 23/01/2018 σειρά επισκέψεων σε υπουργεία και υπηρεσίες, όπου συζήτησαν για προβλήματα και τρέχουσες υποθέσεις του δήμου Βιάννου. Σ

το Υπ. Εσωτερικών, σε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, συζήτησαν για τα προβλήματα των περιοχών του Κερατοκάμπου και του Καστρίου, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της συνεχιζόμενης διάβρωσης των ακτών, και ζητήθηκε από τον Υπουργό έκτακτη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν. Στην συνέχεια, συζήτησαν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική πρόσκληση χρηματοδότησης για την αντικατάσταση μηχανημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού των δήμων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου πρόκειται να υλοποιηθεί και το πρόγραμμα κατασκευής νέων παιδικών χαρών. Ακολούθησε επίσκεψη, του βουλευτή και του δημάρχου στο τεχνικό γραφείο Ρόγκαν, όπου συζήτησαν για τις απαραίτητες τροποποιήσεις της ακτομηχανικής μελέτης που αφορά στην περιοχή του Κερατοκάμπου και του Καστρίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρχαιολογίας, ώστε η μελέτη να πάρει την αναγκαία έγκριση και να προχωρήσει η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων.

Επιπλέον, ήρθαν σε επικοινωνία με τον κ. Φιλιππή όσον αφορά την οριστική εξομοίωση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καστρίου, με τον οποίον συζήτησαν για την πρόταση του ΟΛΗ, της οποίας το ΦΕΚ πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, ο βουλευτής επικοινώνησε με τη διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ, κα Ελένη Μαυρομάτη, με την οποία συζήτησε το ζήτημα της ένταξης του περιφερειακού ιατρείου της Ψαρής Φοράδας. Σύμφωνα με την κα Μαυρομάτη, η κατασκευή του νέου περιφερειακού ιατρείου Ψαρής Φοράδας πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και μετά από προσπάθειες χρόνων θα πραγματοποιηθεί. Τέλος, επισκέφτηκαν το Πράσινο Ταμείο, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Πατρίκιο, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της πρότασης που έχει καταθέσει ο δήμος Βιάννου για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί