Μια «σπηλιάδα» παρέσυρε το Αρματαγωγό «Λέσβος» (Bίντεο)

Περιορισμένης έκτασης ήταν τελικά η ζημιά που υπέστη το Αρματαγωγό «Λέσβος» κατά την διαδικασία της πρόσδεσης στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας χθες το απόγευμα, επιστρέφοντας από αποστολή.

Οι βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού και εμπειρογνώμονες «ξεσκόνισαν» το πλοίο και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο Newsbeast.gr, το μόνο που διαπίστωσαν ήταν μια μικρού μεγέθους σχισμή στην επιφανειακή λαμαρίνα του σκάφους. Μια ζημιά που όπως μας ειπώθηκε θα επισκευαστεί άμεσα στον Ναύσταθμο και το πλοίο θα είναι έτοιμο για αποστολές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σε καμιά περίπτωση δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων και κανένα από τα υπόλοιπα Αρματαγωγά στα οποία «έπεσε» επάνω το Λέσβος δεν έπαθαν τίποτα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το Αρματαγωγό κατά την διαδικασία της προσέγγισης στον προβλήτα, δέχθηκε «σπηλιάδα» όπως μας ειπώθηκε, δηλαδή ξαφνική ριπή ανέμου, η οποία έσπρωξε το σκάφος πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει.

Όπως γίνεται σε περιστατικά που υπάρχει έστω και η παραμικρή ζημιά έτσι και σε αυτή θα υπάρξει ΕΔΕ, ωστόσο όπως επεσήμανε η πηγή μας «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Συμβαίνει αυτό, δηλαδή ένα πλοίο καμιά φορά προσπαθώντας να δέσει να δέχεται ξαφνικούς ανέμους και να πέφτει επάνω σε άλλα».

Του Μαρίνου Γκασιάμη, newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί