Ελλάδα: Άνδρας κατέληξε επειδή το ασθενοφόρο άργησε 1,5 ώρα

Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στην Ηλεία σε ασθενοφόρα και διασωστικό προσωπικό

Δεν πρόλαβε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες χθες το πρωί ένας ηλικιωμένος στη Λυνίσταινα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ηλείας, γεγονός που αναδεικνύει για πολλοστή φορά τις επιπτώσεις των ελλείψεων του νομού στα ασθενοφόρα και στο διασωστικό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυνίσταινας, Κωνσταντίνος Σμυρνής, το ασθενοφόρο που κλήθηκε να διακομίσει τον άτυχο ηλικιωμένο, ξεκίνησε από την Αμαλιάδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μιάμιση ώρα για να φτάσει στο χωριό, όταν πια ο ασθενής είχε καταλήξει.

«Συγχαρητήρια στην ελληνική πολιτεία για την ερήμωση της περιοχής μας, την επόμενη φορά που θα αρρωστήσει κάποιος θα τον μεταφέρω με ίδια μέσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ας κινδυνεύω να πάω κατηγορούμενος, αφού βοήθεια δεν υπάρχει πουθενά. Άραγε, οι φόροι και εισφορές του μπάρμπα Τάσου σε ποιο πολιτικό γραφείο πήγαν για καρέκλες και γραφεία; Στις 10 το πρωί ο μπαρμπα-Τάσος είχε ακόμα τις αισθήσεις του.

Τηλεφωνήσαμε στο Κέντρο Υγεία Ανδρίτσαινας, αλλά δυστυχώς ο εφημερεύων γιατρός, παρά τις εκκλήσεις μας, δεν μπορούσε να αποχωρήσει από το πόστο του, γιατί ήταν μόνος. Το πλησιέστερο και μοναδικό ασθενοφόρο ήταν στην Αμαλιάδα, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα ο μπάρμπα Τάσος να αποβιώσει αβοήθητος», ανέφερε ο κ. Σμυρνής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συγχωριανοί μου με κοιτούσαν στα μάτια και ντρεπόμουν που δεν μπορούσα να τους πω τίποτα».

patrisnews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί