Εκτάκτως στη Λότζια η 5η ανοικτή συνέλευση υπεράσπισης του πάρκου Γεωργιάδη

Στη Λότζια μεταφέρεται εκτάκτως, λόγω άσχημων προγνωστικών καιρού, η 5η ανοικτή συνέλευση των φυλών του πάρκου για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη, την Τετάρτη 24/01 και ώρα 18:00, με θεματολογία:
– Το σχεδιασμό και την οργάνωση των δράσεων υπεράσπισης και ο συντονισμών των ομάδων εργασίας
-Οι θέσεις των φυλών του πάρκου σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο κάλεσμά τους, οι φυλές του πάρκου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Το πάρκο Γεωργιάδη απειλείται για ακόμη μια φορά από τα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου .

Το πράσινο στο Ηράκλειο έχει μπει στο στόχαστρο, ο Δήμος προχωράει σε συστηματική αποψίλωση μεγάλων δέντρων με διάφορες προφάσεις κάθε φόρα όπως ότι είναι άρρωστα ότι δεν προβλέπονταν από μελέτες η ακόμα ότι ενοχλούν τους περίοικους και με στόχο την «αναβάθμιση» και την «αισθητική».

Ειδικά για το πάρκο σκοπεύει να αλλάξει καθολικά τον χαρακτήρα του, δίνοντας προτεραιότητα στη χαμηλή βλάστηση κόβοντας η κλαδεύοντας τα μεγάλα δένδρα.

Το πάρκο Γεωργιάδη για τους ανθρώπους αυτής της πόλης είναι ο μοναδικός φυσικός, δημόσιος χώρος που καταφεύγουν καθημερινά για να πάρουν μιαν ανάσα οξυγόνου και δροσιάς, κάτω από την παρουσία των μεγάλων δένδρων. Είναι η μόνη επιλογή για τους περιπάτους των σχολείων του κέντρου και των οικογενειών με μικρά παιδιά, που αναζητούν ανοιχτό κι ασφαλές μέρος για παιχνίδι και ανάπαυση.

Είναι γεγονός πως κάποια σημεία του πάρκου χρειάζονται φροντίδα, βελτίωση ή ακόμη κι αλλαγή αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με πρόχειρες αδιαφανείς μελέτες και υπόγειες διαδικασίες χωρίς διαβούλευση με τους ανθρώπους – πολίτες του Ηρακλείου η μη, που ζουν καθημερινά μέσα στο πάρκο
Οι δημόσιοι χώροι και τα πάρκα δεν είναι των δημάρχων και των συμβουλίων τους

Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο και ζωντανό χαρακτήρα του πάρκου Γεωργιάδη και διεκδικούμε κι άλλους ανάλογους δημόσιους χώρους στο Ηράκλειο. Επιδίωξή μας είναι η συντονισμένη δράση με όλες τις ομάδες, συλλογικότητες και πρόσωπα που νοιάζονται για αυτό το ζήτημα και που έχουν την διάθεση να συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διάσωση του πάρκου Γεωργιάδη μέσα από ανοιχτές και οριζόντιες διαδικασίες.

Ελάτε να γνωριστούμε να μιλήσουμε να ενημερωθούμε

Την Τετάρτη 24/01 και ώρα 18:00 στην Λότζια, θα πραγματοποιηθεί η 5η ανοικτή συνέλευση των φυλών του πάρκου με θεματολογία:
– Το σχεδιασμό και την οργάνωση των δράσεων υπεράσπισης και ο συντονισμών των ομάδων εργασίας
-Οι θέσεις μας σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
https://secure.avaaz.org/en/petition/Dimotiko_Symvoylio_Irakleioy_Ypografoyme_gia_tin_Prostasia_toy_Parkoy_Georgiadi/?cIWnJmb

Συντροφικά,
Οι φυλές του πάρκου

 

Δείτε ακόμη:

Ηράκλειο, ένα απέραντο οικόπεδο, προς πώληση…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί