Κρούσμα σαλμονέλας στην Ελλάδα λόγω κατανάλωσης βρεφικού γάλακτος Lactalis

Κρούσμα σαλμονέλας υπήρξε και στην Ελλάδα από το βρεφικό γάλα Lactalis. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βρέφος νόσησε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο στην γαλλική εταιρεία. Πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη προκαλούν δημοσιεύματα για κρούσμα σαλμονέλας στην Ισπανία και για νέο πιθανό κρούσμα στην Ελλάδα λόγω κατανάλωσης βρεφικού γάλακτος Lactalis.

Οπως αναφέρει το Reuters το κρούσμα στην Ισπανία δηλώθηκε στις 5 Ιανουαρίου ενώ και στην Ελλάδα ερευνούν νέο “σχετικό” κρούσμα

Τι είναι η σαλμονέλα και από τι προκαλείται

Η σαλμονέλα ή σαλμονέλλα είναι ένα γένος παθογόνων ραβδόμορφων κινητών βακτηρίων (εξαιρέσεις τα μη κινητά Salmonella Gallinarum και Salmonella Pullorum), που προκαλεί ποικίλες ασθένειες στα έντερα και το στομάχι. Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλλωση. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες σαλμονέλας είναι η τυφική και η μη τυφική σαλμονέλλωση.

Η σαλμονέλα προκαλείται, όταν το μικρόβιό της διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλέσει φλεγμονή, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με στοιχεία- να παραχθεί μια εντεροτοξίνη στα εντερικά κύτταρα. Η ασθένεια αυτή, προέρχεται συνήθως από το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων και κουζινών, τα ζωικά περιττώματα και τα ακατέργαστα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί