Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα (Βίντεο)

Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι στο μαζικό συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ομοσπονδίες και σωματεία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Επεισόδιο σημειώθηκε όταν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων άφησαν έξω από τη Βουλή ένα πανό, που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία» και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να τους απωθήσουν.

Ένταση επικράτησε για λίγο στα σκαλιά του άγνωστου στρατιώτη, όταν αριστεροί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, την ώρα επιχείρησαν να τα ανέβουν και φώναζαν «Οργή λαού ξεσηκωμός παντού να διώξουμε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ».

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έφτασαν με πορεία έξω από το Κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του δικαιώματος στην απεργία και κατά των πλειστηριασμών όπως τα εξής:

«Στο γύψο δεν θα βάλετε την απεργία καμία υποταγή στην πλουτοκρατία» και «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών αρπάζετε τα σπίτια των εργατών». «Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές μας και τη ζωή μας για τα κέρδη του κεφαλαίου» γράφει το πανό φοιτητών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία, όπως και κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μεταξύ των οποίων ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Αντίσταση και ΣΑΣ.

«Παρών» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι «η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία».

Αντίστοιχα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-σκούπα η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, όπως και στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου. Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 18.00 στο Σύνταγμα.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί