Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις σε επιπλέον 14 φυσικά πρόσωπα, για εμπλοκή στο πρόγραμμα παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης

Την επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν, για το πυραυλικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις διαρροές των τελευταίων ημερών.

Η Ουάσιγκτον, αν και ο παγκόσμιος οργανισμός ελέγχου πυρηνικών και χημικών, έχει επιβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη κινείται στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε, εμμένει στην εχθρική της πολιτική, επιμένοντας ότι το Ιράν πρέπει να αποσυρθεί από το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε άλλα 14 φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατηγορεί ότι εμπλέκονται στο βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται ως αίτιο και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τις διαδηλώσεις στο Ιράν για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί