Ηράκλειο: Ο δήμος – μπουλντόζα γκρεμίζει τώρα ό,τι παλιό στο κέντρο της πόλης, αντί να διατηρήσει τα στοιχεία της μνήμης… (φωτο)

Τις μνήμες και την ιστορία της πόλης στην περιοχή του Λάκκου, στο Ηράκλειο, επιχειρεί να σβήσει με μια μπουλντόζα ο δήμος Ηρακλείου, ακολουθώντας τη γνωστή και πεπατημένη… Αντί να βοηθήσει, με παρεμβάσεις και κίνητρα στους ιδιοκτήτες, στην προσπάθεια διατήρησής τους, μπαίνει μπροστά και ξεκινά κατεδαφίσεις στην περιοχή του Λάκκου.

Τις τελευταίες ημέρες κατεδαφίζονται κτίσματα στην οδό Ρωμανού, πλάι στο πολιτιστικό κέντρο, προκαλώντας ήδη πολλές αντιδράσεις για τον δήμο – μπουλντόζα…

Σύντομα μπορεί να δούμε να δίνονται και αυτοί οι χώροι ως αντιπαροχή, για κάποια πολυκατοικία, ή για κάποιο πάρκινγκ γνωστού επιχειρηματία…

Δείτε φωτογραφίες που ανέβασε η σελίδα The Lakkos Project

lakkos- romanou 1 lakkos- romanou 2 lakkos- romanou 3 lakkos- romanou 4

Σχετικά Άρθρα

5 Thoughts to “Ηράκλειο: Ο δήμος – μπουλντόζα γκρεμίζει τώρα ό,τι παλιό στο κέντρο της πόλης, αντί να διατηρήσει τα στοιχεία της μνήμης… (φωτο)”

  1. akakios

    Δεν είναι ιστορικό κτήριο ο κάθε καραγκιόζ μπερντές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κρίνουν και όχι ο κάθε πικραμένος σχολιαστής του καφενείου.

  2. carlosehwbar

    Η πολη θα παει μπροστα αναδεικνύοντας τα ιστορικα κ παλια της κτηρια.αναπαλαιωνοντας τα δινοντας δουλεια κ σε νεα παιδια (αρχιτεκτονες,τοπογραφους κ αλλους κλαδους)οπως τα χανια το ρεθυμνο η καλαματα το ναυπλιο κ.α οχι γρεμιζοντας τα.μονο το ηρακλειο εχει αυτη τη τακτικη κ εχει καταντησει μια απ τις πιο ασχημες πολης της ελλαδος.οσο για τον σχολιαστη που λεει να φυγουν οι ρομα του λεω πως τετοια μυαλα σα κ το δικο του προκαλουν περισσοτερη βρωμα απο τους ανθρωπους αυτους.

  3. Chaireth Anna

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ?

  4. fthenakis marcos

    Ο ΛΑΚΟΣ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ…ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ …

  5. akakios

    Ποιες μνήμες βρε αρνητές των πάντων; Αντί να πείτε μπράβο που επιτέλους ξεβρωμίζει η περιοχή και ανοίγουν οι κοινόχρηστοι χώροι, προς όφελος των πολιτών, κράζετε το Δήμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί