Τσακαλώτος: You haven’t seen anything yet, ένα πρώτο βήμα μόνο οι θετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

«You haven’t seen anything yet, αυτό είναι ένα πρώτο βήμα» είπε, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας πως «το πολυνομοσχέδιο δείχνει ότι όχι μόνο έχουμε αφήγημα για να βγούμε από το μνημόνιο αλλά και ότι έχει αρχίσει η ισορροπία τι κάνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε και τι κάνουμε για τις ανάγκες της κοινωνίας».
Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και πλήρη επίγνωση ότι πρόκειται για το πρώτο πολυνομοσχέδιο όπου τα θετικά μέτρα υπερισχύουν των αρνητικών μέτρων.
Απαντώντας στην κριτική για τη διάταξη για τις απεργίες, παραδέχθηκε πως «δεν είναι κάτι θεμιτό, δεν είναι κάτι που θα επιλέγαμε» και εξήγησε πως ήταν το μόνο από τα εργασιακά θέματα για τα οποία «πέρασε» η θέση του ΔΝΤ.
«Οι απεργίες χάθηκαν μετά από την διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, στην οποία κερδήθηκαν όμως οι ομαδικές απολύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, συνέχισε λέγοντας πως «από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε και ποιο είναι το βάρος αυτής της διάταξης, αυτό που έχει σημασία, είναι να δούμε πώς θα ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στα συνδικάτα, να είναι περισσότερο διεκδικητικοί, να έχουν συμμετοχή για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο».
Την ίδια ώρα, τόνισε πως «το έχει καταλάβει όλη η κοινωνία, αλλά και στο εξωτερικό, ότι αυτή η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που λιμνάζουν» αναφερόμενος σε ζητήματα όπως η το νέο Κτηματολόγιο.
Τέλος, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ανακοίνωσε ότι αναμένεται τροπολογία με την οποία θα επεκτείνονται και για χρέη στο Δημόσιο, λέγοντας πως θα μπορεί πλέον και η ΑΑΔΕ να κάνει πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί