Το μήνυμα των εργαζομένων του MEGA: «Το κανάλι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο»

Την κανονική ροή της μετάδοσης του προγράμματος διέκοψαν οι εργαζόμενοι του MEGA μεταδίδοντας τηλεοπτικό μήνυμα σχετικά με τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό σποτ που μεταδόθηκε, «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δυο χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Το MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο και οφείλουν οι μέτοχοι να αναλάβουν ακόμη και τώρα τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη, η προσπάθεια της νέας μετοχικής σύνθεσης δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της συμμετοχής στη διαδικασία της αδειοδότησης. Η πιθανότητα συμμετοχής περισσότερων των επτά υποψηφίων, δημιουργεί συνθήκες πλειοδοσίας για ισάριθμες άδειες, κάτι που θα οδηγήσει το κόστος άνω των 35.000.000 ευρώ.

Αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει αντίθετους τους μεγαλομετόχους, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σύννεφα στην αρμονική συνύπαρξή τους είχαν εμφανιστεί εδώ και μερικές ημέρες.

Αν το MEGA δεν συμμετάσχει στη διαδικασία των αδειών, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια επαναλειτουργίας του ναυαγεί και το κανάλι κλείνει οριστικά.

Το νέο έπεσε σαν κεραυνός (σίγουρα όχι εν αιθρία) στους περίπου 400 εναπομείναντες εργαζόμενους στην εταιρεία, που περίμεναν ότι η αίτηση για αδειοδότηση θα σήμαινε την αρχή του τέλους ενός Γολγοθά απληρωσιάς 16 μηνών και αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν από τους μετόχους ότι σήμερα το κανάλι θα υπαγόταν (με την σχετική κατάθεση στο δικαστήριο) στο άρθρο 106 β’ του πτωχευτικού κώδικα, ώστε την Πέμπτη να γίνει η υποβολή της αίτησης αδειοδότησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις, μήπως και την τελευταία στιγμή γίνει κάτι και το MEGA παραμείνει ζωντανό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί