Επικοινωνία Μιχελογιαννάκη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, του εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και του ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο ζήτημα του προσωπικού της Υπηρεσίας, του έκανε ξεκάθαρο ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, απαιτούνται τουλάχιστον 40 μόνιμοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών 4  Πυρ/κών Σταθμών και 3 Πυρ/κών Κλιμακίων, καθώς και των Γραφείων της Διοίκησης και ότι το πρόβλημα εντείνεται την αντιπυρική περίοδο όπου οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που καλύπτουν κάποια κενά το χειμώνα, απασχολούνται αποκλειστικά στη δασοπυρόσβεση. Ενδεικτικό της κατάστασης έλλειψης δύναμης αποτελεί ο  2ος ΠΣ Αερολιμένα Ηρακλείου όπου υπηρετούν συνολικά 35 υπάλληλοι (25 μόνιμοι- 1 πολ. Υπαλ- 9 ΠΠΥ) , όταν στο 2ο  ΠΣ Χανίων υπηρετούν 48 (43 μόνιμοι- 5 ΠΠΥ)  και στην Π.Υ.  Αερολιμένα Σαντορίνης 34(26 μόνιμοι- 8 Π.Π.Υ) έλλειψη που εντείνεται ειδικά κατά τις αντιπυρικές περιόδους και αναφέρθηκε ενδεικτικά ότι φτάνει στο ύψος των 40 μόνιμων υπαλλήλων. Παράλληλα, προκειμένου να βοηθηθεί η κατάσταση, τον ενημέρωσε για την ανάγκη για χορήγηση των αναγκαίων ωρών υπερεργασίας, Κυριακών – αργιών, νυχτερινών και Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Τριετών.

Όσον αφορά το στόλο των Πυροσβεστικών Οχημάτων της Υπηρεσίας, τον ενημέρωσε για την ανάγκη για χορήγηση νέων οχημάτων και την άμεση ανάγκη έγκρισης σχετικών δαπανών για τη συντήρηση και τις επισκευές των ήδη υπαρχόντων, καθώς και ανάγκη χορήγησης των αναγκαίων ελαστικών για τα Πυροσβεστικά Οχήματα. Τέλος, όσον αφορά τα οχήματα, ότι χρειάζεται να γίνει αποπληρωμή των οφειλών, από το Υπ. Οικονομικών, προς τους προμηθευτές ανταλλακτικών και προς τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής τους.

Για τον ατομικό εξοπλισμό των πυροσβεστών, τον ενημέρωσε ότι χρειάζεται να υπάρξει χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας στο μόνιμο προσωπικό και στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, καθώς και χορήγηση στολών στους εθελοντές πυροσβέστες, με το τελευταίο να αποτελεί άμεση προτεραιότητα αφού υπάρχουν καταγγελίες ότι πληρώνουν οι ίδιοι για μέρος του ατομικό τους εξοπλισμό.

Τέλος, τον ενημέρωσε για την επιτακτική η ανάγκη μίσθωσης κτιρίου για την μετεγκατάσταση μέρους των γραφείων της Υπηρεσίας ή και ολόκληρης της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης, αφού το υπάρχον κτίριο στην ΟΑΣΗ- ΠΛ. Κύπρου 5 δεν καλύπτει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα τη «στοίβαξη» του προβλεπόμενου προσωπικού (κυρίως Γρ. Πυρασφάλειας, Ανακριτικό), με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην αποδοτικότητα- παραγωγικότητα του και στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί