Πανελλήνιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων

Με απόλυτη διοργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΠΑΝΕΛΛΗΝIΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 αλλά και το ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ που διεξήχθησαν  από τις 2/1 έως τις 8/1 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ με  συν διοργανωτές την « ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΑΜΑΡΙΑ» την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ, τον ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ, με μεγάλο χορηγό την ΕΤΑΝΑΠ-ΣΑΜΑΡΙΑ και την υποστήριξη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΡΥΠΕΤΡΟΥ.

Για μια ακόμη φορά, μια μεγάλη σκακιστική διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην πόλη μας προσφέροντας συναρπαστικές και υψηλού επιπέδου παρτίδες, σπουδαίες εμπειρίες, ενδοοικογενειακές μονομαχίες πάντα όμως σε κλίμα  ευγενούς άμιλλας και «αθλητικού πολιτισμού», όπως μόνο το σκάκι μπορεί να επιδείξει.

Ταυτόχρονα οι φιλοξενούμενοι από την υπόλοιπη Ελλάδα σκακιστές και συνοδοί απόλαυσαν την Κρητική φιλοξενία χάρη στις ευγενικές προσφορές τοπικών επιχειρήσεων (ΧΙΩΤΑΚΗ, ΒΙΟΧΥΜ, ΑΝΤ ΓΛΥΜΙΔΑΚΗ, ΚΛΗΜΑΤΣΑΚΗ) των  ανθρώπων της ΣΑΧ-ΣΑΜΑΡΙΑ  που «έτρεξαν» την διοργάνωση και των υπαλλήλων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Η σπουδαιότητα τέτοιων διοργανώσεων που λειτουργούν ως μοχλός αθλητικής ανάπτυξης αλλά και τουριστικής προβολής του νομού μας, τονίστηκε κατά τις επισκέψεις στον χώρο αγώνων, τόσο του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Χανίων κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ όσο και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΤΑΣΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ, οι οποίοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο, το Δ.Σ και τους προπονητές και αθλητές  της ΣΑΧ, για τις συνεχείς αγωνιστικές και διοργανωτικές επιτυχίες του συλλόγου.

 

Αγωνιστικά μετά από σκληρή μάχη που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο την πρώτη θέση στην κατηγορία Εφήβων κατέκτησε ο αθλητής του Πειραϊκού Αλεξάκης Δημήτρης, 2ος ο Νίκος Σερπετσιδάκης από τον ΟΦΗ και 3ος ο Τριάντος Κων/νος από τον ΣΟ Ηρακλείου.

 

Στα κορίτσια η πρώτη θέση κρίθηκε νωρίτερα με την αθλήτρια του ΣΟ Καβάλας Τσιβελεκίδου Ευγενία να ξεχωρίζει και να κατακτά άνετα το πρωτάθλημα! Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Χρυσογέλου Αθανασία από τον ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας και την 3η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία. Η επιτυχία αυτή της μόλις 13 ετών αθλήτρια της ΣΑΧ Σαμαριά αναδεικνύει για άλλη μια φορά το ταλέντο της που εύκολα δύσκολα άσχετα με την δυσκολία του πρωταθλήματος καταφέρνει πάντα να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών.

Η παρουσία των Χανιωτών σκακιστών κρίνεται ικανοποιητική και πολύ παίκτες ήταν αυτοί που διεκδίκησαν μία θέση στο βάθρο δείχνοντας την ποιότητα του σκακιού που υπάρχει στην πόλη μας. Βέβαια να τονίσουμε την απουσία και πολλών ισχυρών παικτών μας που θα άλλαζαν τη ροή του πρωταθλήματος όπως η Βοζινάκη Ανθή στα κορίτσια η οποία αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος γυναικών, του Νικόλα Θεοδώρου, του Αργύρη Παπαδόπουλου, και του Πατρελάκη Ευάγγελου που θα μπορούσαν να είναι και τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να τονίσουμε τις πολύ καλές συνθήκες των αγώνων που διεξήχθησαν στο Πνευματικό κέντρο Χανίων με τους σημαντικότερους αγώνες και των δύο κατηγοριών να μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο και επίσης ότι οι νικητές των αγώνων κερδίζουν και τα μόρια για τα Α.Ε.Ι.. Τέλος να επισημάνουμε ότι το Πάσχα θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας άλλη μια μεγάλη διοργάνωση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών με διοργανωτή για άλλη μια φορά την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ.

Παράλληλα όμως με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπήρχε η διοργάνωση ενός άλλου πρωταθλήματος με μικρότερα παιδιά τα οποία αγωνίστηκαν τόσο για την απόκτηση εμπειριών όσο και να πάρουν μία γεύση από τους Πανελλήνιους αγώνες. Το πρωτάθλημα αυτό παρά τη μικρή ηλικία των παιδιών ήταν αρκετά μαχητικό και δεν ήταν λίγες οι παρτίδες που χρειάστηκε να περάσει τετράωρη μονομαχία για να κριθεί το αποτέλεσμα. Τελικός νικητής στη γενική βαθμολογία ήταν ο Γεωργιακάκης Νίκος από την Παλαιόχωρα, 2ος ο Σαράφης Ραφαέλ ο οποίος ήταν και ο νικητής στην κατηγορία κάτω των 8 ετών και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μπενάκης Γιάννος, Κυριακογιαννάκης Γιάννης και Θεοδωρογλάκης Γιάννης. 2ος κάτω των 8 ετών ήταν ο Σκαράκης Σταύρος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Σπυριδάκης Γιώργος και ο Στράλης Γιώργος. Στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέκτησε η Μαυροματάκη Στέλλα, 2η η Μανουσουδάκη Ελένη και 3η η Ψαριανού Έλενα η οποία ήταν και η πρώτη κάτω των 8 ετών, 2η κάτω των 8 ετών ήταν η Πλατσάκη Ευγενία και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Θεοδωρογλάκη Βαρβάρα και η Νικολοζάκη Μελίνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί