Ηράκλειο: Συνελήφθησαν με 10 κιλά λαθραίου καπνού και εκατοντάδες παράνομα πακέτα τσιγάρα

Στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, συνελήφθησαν, χθες στο Ηράκλειο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 19 και 43 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

 

Ειδικότερα, χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στον 19χρονο και τον 43χρονο αντίστοιχα, ενώ διενεργήθηκε έρευνα και στην οικία του 19χρονου.  

 

Kατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 198 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 9,9 κιλά καπνού και 796 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

 

Η ποσότητα καπνού και τα πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο  Ηρακλείου.

 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί