Δεκάδες μικροσεισμοί «ταρακουνούν» την Αττική – Γιατί ανησυχούν οι σεισμολόγοι

Ανησυχία έχουν προκαλέσει δεκάδες μικροσεισμοί, οι οποίοι έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Εύβοιας. Οι σεισμοί έχουν “ταρακουνήσει” τις κοντινές περιοχές και έχουν γίνει αισθητοί και στην Αθήνα.
Η τελευταία σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή ένα λεπτό πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27χλμ. ανατολικά- βορειοανατολικά της Αθήνας ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5χλμ, γεγονός στο οποίο οφείλεται το ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα.
Το βράδυ μικρής έντασης σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Εύβοιας. Οι σεισμικές δονήσεις ήταν μεγέθους από 1,5 μέχρι 2,6 Ρίχτερ και έγιναν αισθητοί σε αρκετές περιοχές της Αττικής.
Μιλώντας στον enikos.gr, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας,  υπογράμμισε ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες εκδηλώθηκε μια σεισμική διέγερση σε μια μεγάλη περιοχή στην ανατολική Αττικη και στο θαλάσσιο χώρο, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει σεισμούς μικρού μεγέθους της τάξης των 2 με 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους των κοντινών περιοχών. Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες για την περιοχή δεδομένου ότι στο παρελθόν εκδηλώθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση τα ειδικά ιδρύματα της χώρας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί