Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Ιδού οι προβοκάτσιες που μέσα σε λίγες μέρες έστησε ο πράσινος πρόεδρος του ΕΚΗ, για…”αντίσταση”!

Γράφαμε χθες για την επιστολή που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, προκειμένου να καταγγείλει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης (εμπλέκει στις δηλώσεις και τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη), τον χαρακτήρισε “υποκινούμενο ηλίθιο που βρίσκετε (sic) σε σύγχυση). Επιστολή στην οποία, αφού αυτοαναγορεύεται σε “περίπου επαναστάτη κατά του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ”, στον οποίο χρεώνει ό,τι έχει συμβεί και δεν έχει συμβεί στη χώρα, σα να κυβερνούσε πάντα αυτός και ουδέποτε πχ, το ΠΑΣΟΚ (το κόμμα του κ. Βοργιά) ή η ΝΔ, με γνωστά στελέχη της οποίας συνεργάζεται για τις “επιλεκτικές εξεγέρσεις του”, ο πρόεδρος του ΕΚΗ δηλώνει ότι είναι τιμή του και καμάρι του να είναι πλάι σε αγρότες που εμφανίζονται κατά καιρούς “εμπροσθοφυλακή” και καταγγέλλονται ως χρυσαυγίτες…

Αυτά για τη χθεσινή επιστολή, στην οποία υπάρχει μια άλλη ουσία, στην οποία υποσχεθήκαμε ότι επανέλθουμε: η προβοκατόρικη στάση του προέδρου του ΕΚΗ, ο οποίος συστηματικά χρησιμοποιεί το ψέμα για την “επιλεκτική επανάσταση”.

Ιδού, λοιπόν, οι προβοκάτσιες του κ. Βοργιά – καθημερινού συνομιλητή του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου και του ιδιαίτερου γραφείου του, το οποίο προφανώς τον παροτρύνει να στήνει τέτοια σκηνικά, όπως τα παρακάτω:

Προβοκάτσια νούμερο ένα:

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης την περασμένη εβδομάδα, έκανε αναφορές στην Οικονομία της Γνώσης, σημειώνοντας πως οι περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας διαθέτουν μεσαία ή χαμηλή τεχνολογία και ένταση γνώσης, ενώ οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ χαμηλοί. Δεν είναι αποδεκτή περαιτέρω μείωσή τους. 

Τί κάνει ο κ. Βοργιάς, αφού προφανώς έχει προηγουμένως τη σχετική ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο του μοναδικού βουλευτή στην Κρήτη; Με δήλωσή του σε τοπική εφημερίδα καταγγέλλει τον κ. Φωτάκη πως ανέφερε ότι “οι μισθοί στην Ελλάδα είναι κάπως χαμηλοί, αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε να είναι για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί”!

Προβοκάτσια νούμερο δύο:

Ο αναπληρωτής υπουργός, ενημερώνεται για τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΗ και με επιστολή του στην ίδια εφημερίδα διαψεύδει ότι είπε κάτι τέτοιο, παραθέτοντας την πραγματική αναφορά του.

Και κλείνει την επιστολή, σημειώνοντας:

“Εγείρεται όμως το ερώτημα για τα λεγόμενα του κ. Βοργιά: Άραγε να πρόκειται για απλή σύγχυση και αδυναμία κατανόησης ή για συνειδητή παραποίηση των λεχθέντων με στόχο στο τέλος κάτι να μείνει;”

Πώς παραποιεί και πάλι τις γραπτές, αυτή τη φορά, αναφορές του αναπληρωτή υπουργού; Στη χθεσινή επιστολή σημειώνει ότι ο κ. Φωτάκης τον χαρακτήρισε “υποκινούμενο ηλίθιο που βρίσκεται σε σύγχυση”!

Διαβάστε τον τίτλο της επιστολής:

“ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ. ΦΩΤΑΚΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ”.

Προβοκάτσια τρίτη:

Παραμονές του αναπτυξιακού συνεδρίου, ο κ. Βοργιάς ανακοινώνει κινητοποιήσεις, για λογαριασμό του ΕΚΗ και των αγροτών (δεν είδαμε ούτε το ΕΚΗ ούτε τους αγρότες, πλην 30-40 ανθρώπων, με πλειοψηφία από μια γνωστή ομάδα της Ιεράπετρας, στις διαδηλώσεις…). Προφανώς η χρήση πολιτικών χαρακτηρισμών είναι δικαίωμά του.

Πώς είναι όμως δικαίωμά του να κάνει αναφορά σε αύξηση της ανεργίας το τελευταίο διάστημα, όταν μέσα στη βουλή ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως δεν αμφισβητεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ; Προσέξτε, δε δήλωσε ότι τα αμφισβητεί (όπως θα μπορούσε να κάνει) αλλά μίλησε με βεβαιότητα για αύξηση της ανεργίας, σα να έχει κρυφά στοιχεία από κάποιον άλλο φορέα… Ο ίδιος βέβαια, για να διαψεύσει στη συνέχεια τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ότι όντως στην Κρήτη, και λόγω του τουρισμού, υπάρχει σαφής μείωση της ανεργίας φέτος, ζήτησε στοιχεία από τον… ΟΑΕΔ, που όμως είχε τέτοια στοιχεία, αλλά εκείνος το γεγονός ότι δεν είχε ο ΟΑΕΔ στοιχεία, το παρουσίασε ως διάψευση της υπουργού Εργασίας!

Α, κατήγγειλε και την υπουργό Εργασίας ότι δεν πήγε να τον συναντήσει στο ΕΚΗ! Ξέχασε να πει, βέβαια, ότι δεν την κάλεσε…

Προβοκάτσια νούμερο τέσσερα: 

Καταγγέλλει διαρκώς τη σημερινή κυβέρνηση, με τη φρασεολογία Κεγκέρογλου, Αυγενάκη και Πρώτου Θέματος (του οποίου ο ίδιος, δια των αναρτήσεών του στο facebook δηλώνει πιστός αναγνώστης…) ότι διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, έφερε τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και φτωχοποίησε τη χώρα. Όχι, δεν πέρασε άλλος από τον τόπο. Η κυβέρνηση που υπάρχει από το 2015 τα έκανε όλα αυτά.

Έχει βεβαίως δικαίωμα στην άποψή του, αλλά η άποψη γίνεται “πονηρή” και κάπου σκοπεύει, όταν ο πρόεδρος του ΕΚΗ, επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ (το όνομα ακόμα μόνο υπάρχει…), συνομιλητής και συνυποψήφιος του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου, ασκεί την κριτική του με ψευδή στοιχεία και μόνο με βάση την κριτική που υπαγορεύουν το γραφείο Κεγκέρογλου και η ΝΔ…

Παναγόπουλος και Βοργιάς στο τελευταίο χλιδάτο συνέδριο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου
Παναγόπουλος και Βοργιάς στο τελευταίο χλιδάτο συνέδριο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου

Τί να κάνουμε, έχει για παράδειγμα, το δικαίωμα, να καταλαβαίνει ότι είναι κατά του εργαζομένου η διάταξη του νέου νόμου λέει ότι ο εργοδότης θα απειλείται ακόμα και με κλείσιμο της επιχείρησης όταν παραβιάζει τη εργατική νομοθεσία…

Φυσικά αυτές τις προβοκατόρικες δηλώσεις και δράσεις του τις αξιοποιεί πάντα μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που ασφαλώς δεν χρειάζεται να ερευνήσουν την αλήθεια, αφού την παίρνουν έτοιμη από τον πρόεδρο… Φτάνει να λέει κάτι ένας πασόκος ή ένας νεοδημοκράτης, για να θεωρείται “αλήθεια”… Αν μάλιστα είναι και υπηρεσιακό στέλεχος της Παγκρήτιας Τράπεζας, που μας βάζει και διαφήμιση, ακόμα πιο βολικά είναι τα πράγματα…

Κι επειδή συνηθίζει να μιλάει για τα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα κι αν δεν το εννοεί, ας μας πει, για παράδειγμα, αν στην επιχείρηση που εργάζεται είναι όλα καλά ή αν στην Ένωση Ηρακλείου, ας πούμε με την ευρεία έννοια, στην επιχείρηση που συνεργάζεται, οι απολύσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας, τα καπετανιλίκια του “ολοπράσινου κράτους”, δεν τον ενοχλούν. Δεν τον ενοχλούν καθόλου, ώστε να μην ασχολείται καν…

Ή, ο λαλίστατος πρόεδρος γιατί δε βρήκε μια λέξη να πει γι αυτό που σε έναν πραγματικό υπερασπιστή των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κάποιον που στα αλήθεια μάχεται τα μνημόνια θα φάνταζε αληθινή απειλή. Ενώ εφευρίσκει και ανύπαρκτες “δηλώσεις” για να κάνει παρεμβάσεις, για τη “φυσική κοινωνική ανισότητα” που διακήρυξε ο αριστοκράτης και ακραίος νεοφιλελεύθερος, πρόεδρος της ΝΔ, σιωπά με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι καταλαβαίνουμε το ρόλο του καθενός…

Καληνύχτα σας, κύριε πρόεδρε… 

ΥΓ: Αυτό το τελευταίο στη χθεσινή επιστολή “Μας κλέψατε την ελπίδα”, γιατί άραγε το γράφει; Μπας και θέλει να πιστέψουμε ότι είναι “προδομένος” από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτής του Κεγκέρρογλου και καθημερινός συνομιλητής του, με υπόσχεση ή φιλοδοξία να είναι στο ψηφοδέλτιο των εκλογών, εμφανίζεται σαν “προδομένος Συριζαίος”; Εκτός κι αν πρέπει αυτή την αναφορά να την εντάξουμε την “προβοκάτσια νούμερο έξι”…

Δείτε ακόμα:

Ο… “εγώ, εγώ, εγώ καλός και έξυπνος συνδικαλιστής”, που θεωρεί καμάρι του ότι δίνει αγώνες με χρυσαυγίτες αγρότες!

Η επιλεκτική “επανάσταση” του “πράσινου” ΕΚΗ και της “γαλαζοπράσινης” επιτροπής των αγροτών…

Η εκκωφαντική σιωπή των “εξεγερμένων” γαλαζοπράσινων του ΕΚΗ και των αγροτών για τη “φυσική αριστοκρατία” του Κυριάκου…

Πώς ο πράσινος πρόεδρος του ΕΚΗ “επαναστάτησε” κατά του ΣΥΡΙΖΑ (αφού πρώτα συμμάχησε με τους “Μένουμε Ευρώπη” και ένα μικρό κόμμα που του βγήκε… ρατσιστικό)!

Δείξε μου τους “αντιμνημονιακούς” φίλους σου και “χώστα αυθόρμητα”, πρόεδρε… (φωτογραφία)

Ο πρόεδρος οργάνωνε… “αυθόρμητο ντου” στον Κατρούγκαλο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί