Καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομικών στη συνέντευξη τύπου του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με ανακοίνωσή της, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομίας απέναντι από εκπροσώπους φορέων στη σημερινή συνέντευξη τύπου του πρύτανη του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς στα Χανιά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο πρύτανης, αντί για διάλογο, καλεί την αστυνομία ενάντια σε εκπροσώπους φορέων!

Σήμερα, Παρασκευή 7 Ιούλη 2017, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του πρύτανη Β. Διγαλάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σχετικά με το κτίριο της Γαλλική Σχολής στη Χαλέπα και την ενδεχόμενη αξιοποίησή του. Στο χώρο παρευρισκόμασταν κι εκπρόσωποι φορέων της πόλης από την Ενωτική Πρωτοβουλία, τη Rosa Nera, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά., που διαφωνούμε με την απόφαση της πρυτανείας να ιδιωτικοποιήσει κτίρια του ιδρύματος, με σκοπό να βρεθούμε επιτέλους από κοντά με τον πρύτανη, ο οποίος λειτουργεί κάτω από άκρα μυστικότητα και με αδιαφάνεια όλο αυτό το διάστημα, χωρίς κανένα διάλογο με την πολυτεχνειακή κοινότητα και τους φορείς της πόλης. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν η εμφάνιση περιπολικών και αστυνομικών δυνάμεων που είχαν κληθεί από τον πρύτανη για να μας αποαγορέψουν την οποιαδήποτε διάδραση, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα καθεστώς εκφοβισμού και τρομοκρατίας στον κόσμο που αντιτίθεται στις πολιτικές του επιλογές. Ο ίδιος μετά τη συνέντευξη τύπου αποχώρησε συνοδευόμενος από μπράβους από την πίσω πόρτα του κτιρίου, ολοκληρώνοντας τη δουλειά που είχε να κάνει, να προπαγανδίσει ουσιαστικά το «ευαίσθητο» και «κοινωνικό» του προσωπείο μέσω των καναλιών και των υπόλοιπων ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που θέλει να επιβάλει ένα καθεστώς τάξης και ασφάλειας για να δρα ανενόχλητος.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο πλευρό του πρύτανη, «επιτίθεται» στον κόσμο του αγώνα!

Αυτά συνέβησαν την ίδια ημέρα που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ δημόσια τοποθέτηση της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), η οποία στηρίζει ολόψυχα την ιδιωτικοποίηση και την άρση του ασύλου, καταδικάζοντας παράλληλα στο μεγαλύτερο μέρος την ανακοίνωσής της με ψευδείς κατηγορίες την Ενωτική Πρωτοβουλία, όπως ακριβώς κάνει και ο πρύτανης, χωρίς καν να αναφέρουν το όνομά μας. Είναι πασιφανές ότι όλες οι αντιδραστικές και ευρωμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις βλέπουν το συμφέρον τους στο ξεπούλημα των πανεπιστημίων και του δημόσιου πλούτου και προσπαθούν με μεγάλο μένος να απονομιμοποιήσουν τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αλλά και τις δυνάμεις του κινήματος στα μάτια του κόσμου, αφήνοντας το έδαφος ανοιχτό ώστε να υλοποιηθούν τα σχέδια της πρυτανείας και όχι μόνο.

Καταδικάζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που αναφέρεται ψευδώς στην Ενωτική Πρωτοβουλία και τη νεολαία που αγωνίζεται μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης ως μειοψηφίες. Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου φοιτητών έχει αποφασίσει την εναντίωσή του προς το ξεπούλημα των κτιρίων και την επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων με δημόσια τοποθέτηση, από τις συνεδριάσεις του οποίου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνεχώς απουσιάζει. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι ονοματίζει μειοψηφία τους φοιτητές που αγωνίζονται δυο μήνες τώρα, καλύπτοντας στην ουσία την πρυτανεία η οποία στοχευμένα άνοιξε το συγκεκριμένο ζήτημα την περίοδο του καλοκαιριού που οι φοιτητές απουσιάζουν από τα Χανιά, ώστε να μας εμποδίσει να συμμετέχουμε ενεργά μέσα από το κίνημα και τις γενικές συνελεύσεις μας στο μπλοκάρισμα της απόφασής του. Η εξυπηρέτηση των αναγκών των πληττόμενων φοιτητών και της νεολαίας δεν έρχεται με τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποχρηματοδότηση, τις περικοπές στη μέριμνα, τον ανταγωνισμό και την αριστεία. Αυτή είναι ακριβώς η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ακολουθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη ζωή και το μέλλον της σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας της κρίσης την οποία και συνεχίζει και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Κι ας μη μιλούν για καταλήψεις και αγώνες της νέας γενιάς, γιατί ο λαός θυμάται τη στάση της Δεξιάς στο Πολυτεχνείο το ‘73, θυμάται τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα σε μαθητικές κινητοποιήσεις το 1991 από τον Γ. Καλαμπόκα, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, γνωρίζει τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή όλες αυτές τις δεκαετίες.

Να καταδικαστεί από όλους ο πρύτανης της αυταρχικότητας!

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια σπίλωσης των δυνάμεων και του κόσμου του αγώνα καθώς και κάθε προσπάθεια καταστολής προς τη μεριά μας! Ούτε η αστυνομία που κάλεσε ο πρύτανης Διγαλάκης ούτε τα ψέμματα των αστικών επιτελείων του τόπου μας τρομοκατούν. Απεναντίας, μας πεισμώνουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας, με το μέρος των εργαζομένων και της νεολαίας στα Χανιά που θέλουν να έχουν λόγο, να δρούν, να πολιτικοποιούνται, να παράγουν πολιτισμό χωρίς φραγμούς από ιδιώτες, τεχνοκράτες και «άρχοντες του τόπου», αλλά ελεύθερα και συλλογικά.

Δείτε ακόμη:

Απίστευτη επίθεση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου στους κοσμήτορες και σε όσους διαφωνούν με την εκμίσθωση των κτιρίων!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί