Υπάρχει και η δημοσιογραφία που δεν ελέγχεται ούτε καθοδηγείται – Απάντηση σε απρόκλητη επίθεση του κ. Χούμπαυλη στο Candianews

Μια απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση από τον ιδιοκτήτη του Talos Plaza κ. Χούμπαυλη, δέχτηκε το Candianews, με αφορμή την υπόθεση της απόφαση του ΣτΕ για το σφράγισμα του πολυκινηματογράφου στο Ηράκλειο.

Μετά την αποκάλυψή μας για την παρέμβαση Αυγενάκη και το ρουσφέτι που ζήτησε από τη βουλή μια μέρα πριν κλείσει για τις εκλογές (Δείτε εδώ), ο ιδιοκτήτης της εταιρείας επιτίθεται, χωρίς να το κατονομάζει, στο Candianews με μια ανακοίνωση που δεν μας έστειλε καν. Ξεπερνώντας τα όρια, σημειώνει ότι δέχεται “απροκάλυπτη επίθεση”, «μέσω συγκεκριμένου «ειδησεογραφικού» τοπικού site, υποκινούμενης και τροφοδοτούμενης από τοπικό επιχειρηματία, που σκοπό έχει την κατασυκοφάντηση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού κέντρου «TALOS PLAZA», ιδιοκτησίας της εταιρείας μας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ)».

Και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Πρώτο: Ας πληροφορηθεί λοιπόν ο κ. Χούμπαυλης και όποιοι άλλοι, ότι όσο κι αν φαίνεται παράξενο και παράδοξο, στην Ελλάδα και στην μικρή μας τοπική κοινωνία υπάρχουν μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι που δεν παίρνουν εντολές, δεν έχουν συμφέροντα, δεν παίρνουν «γραμμή» από πολιτικά ή οικονομικά συγκροτήματα. Και δεν κάνουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Σας φαίνεται παράξενο, αλλά είναι έτσι. Κι αυτό το έχει αποδείξει διαδρομή 30 χρόνων, γεμάτη συγκρούσεις με τα συμφέροντα.

Δεύτερο: Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους ουδέποτε χρειαστήκαμε άδεια για να λειτουργούμε και να αποκαλύπτουμε, κατά συνείδηση. Η συνείδηση δεν χρειάζεται καμιά άδεια. (Δεν χρειαζόμαστε άδεια για να κάνουμε δημοσιογραφική εργασία και να είμαστε ένα ειδησεογραφικό portal με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, παρά τον μικρό χρόνο «ζωής» μας)

Τρίτο: Να μας πάτε στο δικαστήριο και να ζητήσετε την καταδίκη μας επειδή ελέγχουμε τη διοίκηση η οποία δεν εφαρμόζει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτή δεν είναι η κατηγορία – απειλή που απευθύνετε;

Τέταρτο: Προφανώς δεν μας απασχολούν οι επιχειρηματικές διαφορές και οι κόντρες. Μας απασχολεί όμως η εφαρμογή και τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων, η οποία ουδέποτε θα μπορούσε να αμφισβητηθεί αν, για παράδειγμα, στη θέση ενός μεγαλοεπιχειρηματία, ήταν ένας κάποιος άλλος «κοινός θνητός».

Πέμπτο: Μην ξεχνάτε (ξανά, για να εντυπωθεί στη συνείδηση) ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που ούτε ελέγχονται ούτε γραμμή παίρνουν. Καινοφανές, αλλά πραγματικό.

 Έκτο: Άραγε, αν χρειαστεί να αποδείξετε ότι τα δημοσιεύματα είναι «υποκινούμενα» και «τροφοδοτούμενα», αν χρειαστεί να αποδείξετε τα συκοφαντικά, πώς θα το κάνετε;

Αλέκος Α. Ανδρικάκης

Δημοσιογράφος

Σχετικά Άρθρα

9 Thoughts to “Υπάρχει και η δημοσιογραφία που δεν ελέγχεται ούτε καθοδηγείται – Απάντηση σε απρόκλητη επίθεση του κ. Χούμπαυλη στο Candianews”

  1. Κ. Γ. ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ

    Και τι θέλεις να πεις μ’ αυτό:
    “[…] Η απάντηση δόθηκε απο τους 18.000 πολίτες που τίμησαν τον κύριο Λευτέρη Αυγενάκη στις εκλογές. […]”
    Άρα ο Άδωνις -ο οποίος έλαβε 35.054 ψήφους-
    είναι διπλάσια καλός και άξιος;

    Μήπως να εξετάσουμε πόσοι ΔΕΝ τους ψήφισαν;
    Γιατί όπως το πας (α λα Σαμαρά),
    σε λίγο θα μας πεις
    ότι η Ν.Δ. βγήκε… κερδισμένη από τις εκλογές!

  2. daskalogiannhs1968 .

    Συγνώμη για το μπέρδεμα manolisqq το σχόλιο βελάσματος πήγαινε στο πρόβατο του Αυγενάκη.

  3. Big Banker

    Για πες μας ρε λεβέντη ΕΝΑ (1), one, un, ουάχατ, από τα επιτεύγματα του αξιοπρεπούς αυτού κωλοτούμπα.

    https://www.youtube.com/watch?v=NhAIq3SF4y8

  4. daskalogiannhs1968 .

    Μπλα μπλα μπλα μπλα,μπεεεεεεεεε μππεεεεεεεεε…(εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και τη στήριξη μας στον ΚΥΡΙΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ!)
    Εντάξει ξαναμπές τώρα στο μαντρί.

  5. Guest

    Μπεεεεεεεεεε μπεεεεεε………..εντάξει τώρα,μπορείς να ξαναμπείς στο μαντρί.

  6. manolisqq

    Προσωπικά δε βιάζομαι, εδώ είμαι να δω – κρίνω εκ του αποτελέσματος.

    ps: Να σημειώσω σε αυτό που είπατε ότι υπάρχουν και 100.000++ ψηφοφόροι που δεν τον τίμησαν στις εκλογές. Να τα λέμε και αυτά..

  7. Μανόλης Παπαδάκης

    Την απάντηση θα την πάρετε σε μερικές μέρες. Κρίνοντας από τι δημοσιεύσεις και την αντικειμενικότητα του δημοσιογράφου που σπιλώνει την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων – πολιτών της πόλης μας για ιδίων όφελος. Η απάντηση δόθηκε απο τους 18.000 πολίτες που τίμησαν τον κύριο Λευτέρη Αυγενάκη στις εκλογές. Αυτοί οι πολίτες αξιολόγησαν την τιμή, την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια και την μάχη που δίνει καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια που εκπροσωπεί με τον καλύτερα δυνατό τρόπο τον νομό Ηρακλείου στην Βουλή των Ελλήνων.

  8. manolisqq

    Δηλαδή, κύριε γκεστ που εχεις δημοσιεύσει το ίδιο κείμενο ως “Μανόλης Παπαδάκης” στο λινκ που δίνεται εντός του παραπάνω κειμένου, δεν επιχείρησε τη νομιμοποίηση του τάλου που είναι στη διαδικασία σφράγισης – παραμονές των εκλογών? Χμμ..

  9. Μανόλης Παπαδάκης

    Εδώ και μερικές μέρες άνθρωποι που ίσως τον θεωρούν εμπόδιο στα σχέδια τους και λόγο του ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι μπορούν να τον βλάψουν στρέφονται εναντίον του, κατηγορώντας τον αναπόδεικτα, με ανυπόστατα ψεύδη που που αποσκοπούν στην υπερβολική δημοσιότητα και υπονομεύουν και χωρίς αμφιβολία προσπαθούν να βλάψουν την καθημερινή προσπάθεια του Βουλευτή μας για να πετύχει κάτι καλό για τον τόπο μας. Όλα αυτά τα συκοφαντικά και κακόβουλα σχόλια χαρακτηρίζουν αυτούς ”Εξ ιδίων κρίνουν τα αλότρια” και εμείς σαν απλοί πολίτες εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και τη στήριξη μας στον ΚΥΡΙΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί