Προαναγγελία επέμβασης στη Συρία από τα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν και εμφανίζεται διστακτικός ως προς την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, οι επιτελείς στην Ουάσιγκτον φέρονται να εξετάζουν κατάλογο με αεροπορικούς στόχους στη Συρία ενώ τα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση πυραύλων, όπως μεταδίδει το CNN.

Το CBS προχωρεί ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας, πως η επίθεση εναντίον της Δαμασκού και θέσεων του κυβερνητικού στρατού θα γίνει με πυραύλους τύπου Κρουζ.

Οι καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων και το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων εξετάζονται σε συνεχείς συσκέψεις στο Λευκό Οίκο υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο δισταγμός του Προέδρου των ΗΠΑ έχει να κάνει με τον μονομερή χαρακτήρα μίας επέμβασης, που δεν θα έχει την ομπρέλα του ΣΑ του ΟΗΕ.

«Όπως έχουμε πει και προηγουμένως, ο πρόεδρος έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες πληροφοριών να συγκεντρώσει στοιχεία για να εξακριβώσουμε τι ακριβώς συνέβη στη Συρία. Από τη στιγμή που θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα, ο πρόεδρος θα αποφασίσει ποιά θα είναι η αντίδρασή μας» σημείωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πάντως η Ουάσιγκτον διαμηνύει ότι, οι όποιες αποφάσεις της θα έχουν ως γνώμονα τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή.

Η Ρωσία από την πλευρά της κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων, δεδομένου όπως υποστηρίζει ότι, δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις περί του αντιθέτου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία φέρονται πεπεισμένες, πως το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά και έχουν στο τραπέζι σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα στη Συρία η αντιπολίτευση επιμένει και ζητεί από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών να μεταβούν στη χώρα και να δουν με τα μάτια τους τα θύματα της χημικής επίθεσης.

Γιατροί χωρίς Σύνορα: Έγινε χημική επίθεση στη Συρία

Περίπου 355 ασθενείς «που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα» πέθαναν σε νοσοκομεία της χώρας στα οποία παρέχει βοήθεια η οργάνωση και όπου νοσηλεύονται σχεδόν 3.600 άνθρωποι από τις 21 Αυγούστου, όπως αποκάλυψε η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται έτσι η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της Δαμασκού, η οποία έχει αναφερθεί εδώ και πολλές ημέρες από τη συριακή αντιπολίτευση που κατηγορεί το καθεστώς ότι εξαπέλυσε μεγάλου εύρους επίθεση προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 1.300 ανθρώπων την Τετάρτη.

Οι ομάδες των MSF δεν μπόρεσαν να μεταβούν επί τόπου, αλλά βρίσκονται σε επαφή με το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών, στα οποία παρέχουν φάρμακα, ιατρικό υλικό και τεχνική υποστήριξη.

«Τα συμπτώματα που μας αναφέρθηκαν όπως σπασμοί, υπερβολική έκκριση σάλιου, διεσταλμένες κόρες των ματιών, θολή όραση και αναπνευστικές δυσκολίες, το επιδημιολογικό σχήμα αυτού του γεγονότος –που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συρροή ασθενών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η προέλευση των ασθενών και η μόλυνση των τραυματιοφορέων και του προσωπικού που έδωσε τις πρώτες βοήθειες– υποδηλώνουν έντονα τη μαζική έκθεση σε έναν νευροτοξικο παράγοντα», υπογράμμισε ο Μπαρτ Γιάνσενς, διευθυντής επιχειρήσεων των MSF, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Πηγή: http://www.matrix24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί