Να πληρώσουν οι πλούσιοι έλληνες, λέει η γερμανική αντιπολίτευση

O πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας ,Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse επαινεί την ειλικρίνεια του Σόιμπλε, ωστόσο την ερμηνεύει ως παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση να μην παίζει επιπόλαια με χρήματα γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση του ευρώ. «Αντί να διατίθενται νέα κονδύλια από χρήματα γερμανών και ευρωπαίων φορολογουμένων, η Ελλάδα χρειάζεται πρώτα μια εσωτερική κατανομή των βαρών», τόνισε ο Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν οι σούπερ πλούσιοι έλληνες να μην συμβάλουν καθόλου στη σωτηρία της χώρας, αν και πολλοί από αυτούς την έχουν καταληστέψει»

Στο μεταξύ , συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, που αποκάλυψε το ύψος του νέου δανείου προς τη χώρα μας, βάζοντας «φωτιά» στα μπατζάκια της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έτινγκερ δήλωσε πως περιμένει ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέρχεται σε λίγο περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και κάπως έτσι πυροδότησε ξανά τη συζήτηση, η οποία θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για τη Μέρκελ στις προσεχείς εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί