Δηλητηριώδης Βέροια! (video)

Η Βέροια αποδείχθηκε… δηλητηριώδης για τις κρητικές ομάδες, καθώς μετά την ισοπαλία με τον Πλατανιά πανηγύρισε την πρώτη της νίκη (2-0) σε βάρος του ΟΦΗ, ενώ έχασε και πέναλτι. Δοκάρι είχαν οι Ομιλίτες.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τη Βέροια ο Αναστασόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αμαραντίδης αριστερά στην άμυνα, ο Γεωργιάδης δεξιά και οι Ορέστες, Μπάρμπας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Όστοϊτς, Τραπ και μπροστά τους οι Ναμπουχάνε (αριστερά), Καλτσάς (δεξιά) και Μπαργκάν (άξονα). Μοναδικός προωθημένος ο Μρντάκοβιτς.

Για τον ΟΦΗ ο Δασκαλάκης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μιλιάζες να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μπούρμπο το δεξί και τους Ζβασίγια, Τριποτσέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Μακρής, Κάλαϊτζιτς, με τους Όγιος, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλη να είναι η τριπλέτα μπροστά τους από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στην κορυφή ο Περογαμβράκης.

Δυνατά ο ΟΦΗ, χαμένο πέναλτι η Βέροια

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά το ματς και μόλις στο 5′ απείλησε με το σουτ του Κουτσιανικούλη, που έφυγε παράλληλα προς την εστία του Αναστασόπουλου. Όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό η Βέροια κέρδισε πέναλτι, αφού ο Ζβασίγια ανέτρεψε τον Μπαργκάν μέσα στην περιοχή. Ο Μρντάκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Δασκαλάκης έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε για να παραχωρήσει κόρνερ στο 7′.

Δοκάρι οι Κρητικοί, έχασαν Κουτσιανικούλη

Ωστόσο, οι Κρητικοί είχαν την απάντηση στο 10′, όταν ο Μιλιάζες έκανε το πλασέ από δεξιά, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναστασόπουλου. Την ίδια στιγμή έχασαν τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Νιμανί στο 12′.

Πολλά λάθη, λίγες φάσεις

Από εκεί και πέρα, οι δυο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, πολλά φάουλ, με τις φάσεις να είναι λίγες. Η επόμενη ήταν στο 11′, όπου ο Γεωργιάδης γύρισε ωραία για τον Μρντάκοβιτς, που έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει. Τη σέντρα του Μπούρμπου στο 14′ και το λάθος διώξιμο του Ορέστες με κεφαλιά δεν εκμεταλλεύτηκε ο Όγιος, που κοντρόλαρε και έκανε το σουτ, το οποίο έφυγε άουτ. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 2′ των καθυστερήσεων, με τον Δασκαλάκη να μη διώχνει σωστά την μπάλα, τον Ναμπουχάνε να πιάνει την πρώτη κεφαλιά, τον Τραπ τη δεύτερη αστοχώντας από κοντά.

Πίεσε η Βέροια και… 2-0!

Στην επανάληψη η Βέροια ανέβασε… στροφές και πίεσε τον ΟΦΗ… προειδοποιώντας σε δυο φάσεις. Στο 48′ ο Μρντάκοβιτς άφησε στον Μπαργκάν, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 56′ ο πρώτος νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον Δασκαλάκη, που απέκρουσε το πλασέ του στο τετ α τετ τους.

Τελικά, οι παίκτες του Στεφάνοβιτς άνοιξαν το σκορ στο 67′, με γκολάρα του Ναμπουχάνε. Ο Γάλλος δέχτηκε την πάσα από τον Καλτσά και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ομιλίτες προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν με την εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι στο 76′ και την κεφαλιά του Ζβασίγια στο 81′.

Μάλιστα, ο σύλλογος της Ημαθίας «κλείδωσε» και τη νίκη στο 82′. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ναμπουχάνε, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, με τους Ζβασίγια, Μπούρμπο να χάνουν τον Μρντάκοβιτς. Αυτός όντας αμαρκάριστος σκόραρε εξ’ επαφής με κεφαλιά για το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Έτσι, η Βέροια έκανε ποδαρικό στις νίκες ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια για να πετύχει όσο το δυνατόν πιο νωρίς το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Man of the match: Πέτυχε το πρώτο γκολ της Βέροιας και δημιούργησε το δεύτερο. Ο λόγος για τον Μπεν Ναμπουχάνε, ο οποίος είχε γενικά μια καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Αδύναμος κρίκος: Ο ΟΦΗ έκανε πολλά λάθη στην άμυνα, τα οποία και πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού αυτό δεν έγινε στο πρώτο.

Στο ύψος του: Ο Μρντάκοβιτς μπορεί να έχασε το πέναλτι στο 7′, όμως πήρε… το αίμα του πίσω και με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα εξασφάλισε τη νίκη για τη Βέροια. Στον αντίποδα, ο Σήφης Δασκαλάκης σταμάτησε τον Σέρβο φορ δυο φορές, όμως τον πρόδωσε η άμυνά του στο δεύτερο τέρμα, ενώ δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο ασύλληπτο σουτ του Ναμπουχάνε.

Η γκάφα: Την έκανε, αρχικά, ο Ζβασίγια στο 6′, όταν ανέτρεψε τον Μπαργκάν. Εκεί ο ΟΦΗ δεν το πλήρωσε. Όμως, αυτό έγινε στο 81′, όπου ο στόπερ των Κρητικών μαζί με τον Μπούρμπο έχασαν τον Μρντάκοβιτς.

Το στραγάλι: Σωστή η απόφαση του Παππά να δείξει την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Μπαργκάν στον Ζβασίγια, σωστή και η κίτρινη κάρτα στον στόπερ του ΟΦΗ, καθώς ο παίκτης της Βέροιας είχε φύγει πλάγια. Από εκεί και πέρα, ο Αθηναίος ρέφερι δεν αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα δείχνοντας όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Θα μπορούσε να κερδίσει στα Χανιά, κάτι που έκανε απέναντι στον ΟΦΗ παίρνοντας… τον αέρα των κρητικών ομάδων. Η Βέροια έφτασε τους 4 βαθμούς σε 2 αγώνες, δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. Επίσης, αξίζει να αναφερθούμε τον Μρντάκοβιτς, που ξεκίνησε… ορεξάτος και σε μόλις 2 ματς έχει πετύχει 3 τέρματα. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, ήλπιζαν σε καλύτερο ξεκίνημα, με δεδομένο και τις μεταγραφές που έγιναν, αλλά και τους στόχους που τέθηκαν.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Γκόραν Στεφάνοβιτς): Αναστασόπουλος, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Όστοϊτς, Τραπ, Ναμπουχάνε, Καλτσάς (90’+4′ Παυλίδης), Μπαργκάν (64′ Ρίος), Μρντάκοβιτς (90’+2′ Μάνος).

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρης (46′ λ. τρ. Ζόρο, 70′ λ. τρ. Γκαλέτι), Μπούρμπος, Ζε Εντουάρντο, Μακρής, Όγιος, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης (12′ λ. τρ. Νιμανί), Περογαμβράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί