Το ΚΚΕ για την ομιλία Τσίπρα στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, μέσω της οποίας σχολιάζει την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Ηράκλειο.

Δείτε : Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου και του ΔΝΤ» (βίντεο & φωτογραφίες)

 Πλήθος κόσμου στην πλ. Ελευθερίας για την ομιλία του Πρωθυπουργού (Φωτο)

Στο Ηράκλειο ο Αλ. Τσίπρας – Θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο (Φωτο)

Η πλατεία ήταν γεμάτη γιατί ξέρουν ποιος τους υπερασπίστηκε

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Για μία ακόμα φορά, από το Ηράκλειο, ο πρωθυπουργός πούλησε στο λαό, φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να πείσει πως δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για τις ανάγκες των πολλών, πετώντας τους τα ψίχουλα των προεκλογικών παροχών από το πλουσιοπάροχο τραπέζι που έχει στήσει για το κεφαλαίο, που υπηρετεί πιστά.

Προκλητικά επανέλαβε το ψέμα περί απαλλαγής της χώρα από την θηλιά των μνημονίων. Ξέχασε βολικά να αναφέρει ότι η κυβέρνηση του φρόντισε να  παραμείνουν σε ισχύ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι ψήφισε μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, το τρίτο, πιο βάρβαρο μνημόνιο, που η θηλιά του σφίγγει το λαιμό του λαού. Το μνημόνιο με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και την επιτροπεία.

Μας είπε ότι συγκρούστηκε σφοδρά με την ευρωπαϊκή “τραπεζοκρατία” και ολιγαρχία, ενώ στην πραγματικότητα δεν προλαβαίνει να παίρνει τα συγχαρητήρια και τις “επιβραβεύσεις” τους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.

Για την Κρήτη δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στα μεγάλα έργα», στον τουρισμό, την ανώτατη εκπαίδευση και την καινοτομία όπως άλλωστε έκαναν προεκλογικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την άθλια κατάσταση των υποδομών και το φαγοπότι στα δημόσια έργα, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το κατά πόσο οι ανάγκες των πολλών μπαίνουν σε προτεραιότητα φάνηκε κατά τις πρόσφατες καταστροφές στο νησί. Τα αναγκαία έργα υποδομών και πολιτικής προστασίας θυσιάζονται στο βωμό της μη-επιλεξιμότητας τέτοιων έργων, γιατί δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.  Το μόνο ενδιαφέρον που έδειξαν κυβέρνηση και περιφέρεια μετά τις καταστροφές ήταν η γρήγορη αποκατάσταση της πρόσβασης στα 5στερα ξενοδοχεία.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο κ Τσίπρας, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη για τους λίγους, απέναντι στις ανάγκες των πολλών. Γι’ αυτό στις προοδευτικές του συμμαχίες, βρίσκουν θέση από τα πολιτικά ρετάλια της δεξιάς, της ΝΔ μέχρι και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Γι’ αυτό και μαζί με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τη μισή ΝΔ, στηρίζουν “με τα τσαρούχια” τον κ. Αρναουτάκη για περιφερειάρχη, ο οποίος εφάρμοσε με ζήλο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και υπηρέτησε πιστά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής μας.  

Συναντώνται όλοι μαζί στην υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων, που ειδικά για την Κρήτη:

Στον κλάδο του τουρισμού, τα δις ευρώ τουριστικά έσοδα  να καταλήγουν, κατά το 94% στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο και μόλις το 6% στους ξενοδοχοϋπάλληλους που σακατεύονται καθημερινά στη δουλειά, με την 7ήμερη εργασία λάστιχο που τους έχει εξασφαλίσει!  Από τη μία δεκάδες νέα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία να ξεφυτρώνουν συνεχώς και από την άλλη να έχουν κλείσει το 1/3 των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Στα λεγόμενα μεγάλα έργα, όπως οι απαραίτητοι οδικοί άξονες ως και οι φοιτητικές εστίες, να παραδίδονται στους μεγαλοκατασκευαστές μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ο λαός να πληρώνει τόσο για την κατασκευή όσο και για τη χρήση τους!

Στο χώρο της Υγείας παρά τα επικοινωνιακά τρικ και αντίστοιχες φιέστες δεν κρύβεται η άθλια κατάσταση και η πλήρης εμπορευματοποίηση του. Ακόμα και η δημιουργία του ξενώνα του Βενιζελείου, που ανέφερε ο κ Τσίπρας στην ομιλία του, έγινε από τα ιδία έσοδα του νοσοκομείου, χρήματα των εργαζομένων αλλά και δωρεές τρίτων, ενώ δεν έχει προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η χρηματοδότηση του ιατρικοτεχνολογικου εξοπλισμού και η αναγκαία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη νέα πτέρυγα. Το ίδιο και στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 26 Μάη ο λαός δεν πρέπει να χαραμίσει την ψήφο του σε αυτούς που τόσα χρόνια αποδεδειγμένα βρίσκονται απέναντι στα συμφέροντα και τις ανάγκες του. Ειδικά η νεολαία μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να κάψει όλα τα σενάρια τους. Να απορρίψει ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες τους. Να γκρεμοτσακιστεί η Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση με ισχυρό ΚΚΕ. Να δώσει δύναμη στη δύναμη του εκλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί