Δ. Παπαδημούλης: Να δεσμευθεί ο Μητσοτάκης ότι θα μείνει αρχηγός της ΝΔ

“Δεν θα επιβεβαιωθούν οι  δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές“, τονίζει μιλώντας στην ελληνική έκδοση του ευρωπαϊκού δικτύου Euronews ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας ανοικτό “το σενάριο της  πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές”, και ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να δεσμευθεί, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωπαϊκών εκλογών, ότι θα μείνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για να  αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου”.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε πως οι εθνικές εκλογές, ωστόσο, θα ωφελήσει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. “Είναι καλό για τη χώρα, για την οικονομία, για την πολιτική σταθερότητα – και θα ωφεληθεί  και ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ αυτό κι αυτό δεν βλάπτει – να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας“, είπε, μιλώντας στο Euronews.

Για τις προτεραιότητες του ιδίου, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε: “Πρώτον να εξασφαλίσουμε έναν επικεφαλής της Κομισιόν ως διάδοχο του Γιούνκερ, τον προοδευτικότερο δυνατό που μπορεί να έρθει ως πρόταση από το Συμβούλιο και  να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το Ευρωκοινοβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση κι εγώ, αν εκλεγώ πάλι στο Ευρωκοινοβούλιο, θα  οργανώσω την ευρύτερη δυνατή προοδευτική συμμαχία για να το πετύχουμε. Το δεύτερο είναι να κλείσουμε τον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό και να έχει  περισσότερα λεφτά στο σακούλι του για τη συνοχή, την απασχόληση, την έρευνα, την καινοτομία, τη νέα γενιά”.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε εξάλλου πως “στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα χρειαστεί η συνεργασία τριών ή και τεσσάρων πολιτικών οικογενειών για να διαμορφωθούν σταθερές πλειοψηφίας“.  “Απ’ αυτή τη νέα γεωγραφία νομίζω ότι ο πρώτος χαμένος – κι αυτό θα φανεί γρήγορα – θα είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ”, δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί