Κ.Φωτάκης για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: «Αξιοποιούνται υποδομές και επιστήμονες στις σύγχρονες τεχνολογίες»

Στην τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του νέου εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Ηράκλειο, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Δείτε: Εγκαινιάστηκε, παρουσία του Υπ. Παιδείας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και παραρτήματα στα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, και τη Σητεία αποτελεί μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Για την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου, που αναμένεται να συνδράμει αποτελεσματικά στην αξιοποίηση υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού της Κρήτης στις σύγχρονες προκλήσεις, ο κ. Φωτάκης δήλωσε:

«Η ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για τη διαμόρφωση σύγχρονων τομέων με έντονα διεπιστημονικό χαρακτήρα. Τομέων που κάποιοι είναι ακόμη ακόρεστοι επιστημονικά και τεχνολογικά κι έτσι αφήνουν περιθώρια για μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο διαθέτει σοβαρές δυνάμεις σε σύγχρονες τεχνολογίες όπως η φωτονική, η νανοτεχνολογία, η πληροφορική, η αγροτεχνολογία. Πρόκειται για τεχνολογίες που δημιουργούν αξία και πλούτο στα σημεία που συναντούν τους παραδοσιακούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, όπως η Αγροδιατροφή, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά. ​Η μετατροπή του TEI σε Πανεπιστήμιο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της Κρήτης και της χώρας γενικότερα.

Η ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών που υπάρχουν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς όπου η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ακόμη και να προκαλέσει άλματα πρωτοπορίας που θα μας τραβήξουν μπροστά.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί