‘Η Τέχνη του Ρυθμού στην Εκπαίδευση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση’ – Ολοκληρώνεται ο Β’ Κύκλος Σεμιναρίων

Το καινοτόμο ερευνητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο επιλέχτηκε ως εθνική στρατηγική από το Υπουργείο Παιδείας της Σουηδίας για το 2018-2021 και ξεκίνησε να υλοποιείται την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-18 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης στα  Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αρχική εκτίμηση.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης απαντώντας στην ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, μέσα από την κοινή τους προγραμματική σύμβαση, θα συνεχίσουν το εν λόγω πρόγραμμα και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος τόσο για τους ήδη πολυάριθμους συμμετέχοντες, όσο και για το μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν την επόμενη χρονιά.

Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά καθώς και επαγγελματίες υγείας, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά.

Κατά την διάρκεια του κύκλου σεμιναρίων αναπτύχθηκε μια πλούσια παλέτα δράσεων που αποκάλυψαν την ολιστική διάσταση του ρυθμού μέσα από τα κρουστά, το ανθρώπινο σώμα ως μουσικό όργανο, τη φωνή, την κίνηση και τα εικαστικά.

Άλλη μια απόδειξη ότι νέες ιδέες που ξεκινούν από την Κρήτη και μετουσιώνονται σε καινοτόμες δράσεις, καταφέρνουν να υιοθετούνται από διεθνείς οργανισμούς και φορείς  επιτυγχάνοντας μια ακόμη σημαντική συμβολή στην προβολή του πολιτισμού μας εκτός συνόρων.

Δημιουργός και εμπνευστής του προγράμματος είναι ο μουσικός Γιάννης Παπατζανής. Μαζί του στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι:

Ανθή Φουρκή, Δώρα Μαργαρίτη, Κατερίνα Λακιωτάκη, Χάρης Μπάκας (κρουστά, ρυθμός και θεωρία μουσικής), Μεταξένια Παναγιωτοπούλου (χορός και κίνηση), Μαρία Σαμαρά (ηχοπαιδαγωγική), Αλέξανδρος Θεογιάννης (φωνητικά), Βασίλης Παπούλιας (beat box), Μάτα Κούρτη (φωνητικά και body percussion), Μαρία Τσουκνάκη και Δημοσθένης Μπογιατζής (εικαστικά), Δημήτρης Σιδερής, Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Φάνης Καρούσος και Στέλιος Κασσαπάκης (μουσική εκτέλεση)

Τεκμηρίωση οπτικοακουστικού υλικού: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Ακαδημαϊκός προσανατολισμός (διαρκής εποπτεία – χορήγηση βεβαίωσης): Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, τμήμα Φιλολογίας, τομέας Θεατρολογίας – Μουσικολογίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο καθηγητή Θεατρολογίας στο τμήμα Φιλολογίας Εμμανουήλ Σειραγάκη.

Έρευνα και επιστημονική τεκμηρίωση: εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό τμήμα  κ. Ηλία Κουρκούτα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: rythmoskrousta@gmail.com

Instagram: rythmoskrousta

Σελίδα στο facebook: Σεμινάριο ρυθμού και κρουστών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί