Συνάντηση Β. Λαμπρινού με τους παραγωγικούς φορείς

Συνάντηση είχε ο Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαΐου με τα προεδρεία των παραγωγικών φορέων της πόλης και συγκεκριμένα του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, αλλά και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμ.Ανατ.Κρήτης. Στη συνάντηση, που έγινε στον χώρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τον Βασίλη Λαμπρινό συνόδευαν υποψήφιοι της “Δύναμης Πολιτών”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως την ήδη δρομολογημένη εφαρμογή ανοικτού εμπορικού κέντρου (Open Mall) στο κέντρο του Ηρακλείου, την πρόοδο των έργων αναμόρφωσης της εικόνας του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, θέματα τουριστικής ανάπτυξης, τόνωσης της επιχειρηματικότητας και κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογήθηκε θετικά η ως τώρα συνεργασία και κατατέθηκαν ιδέες και απόψεις σχετικά με την διεύρυνσή της.

Ο Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: “Η επικοινωνία και η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου πρέπει να είναι διαρκής και αγαστή. Από την πλευρά μας έχουμε προσπαθήσει με συνέπεια να προωθήσουμε τη συμμετοχικότητα στην διοίκηση. Γι΄αυτό, άλλωστε, και ήδη από το 2016 προχωρήσαμε στη σύνταξη δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο προέκυψε μέσα από γόνιμη και ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Βρεθήκαμε πάντα στο πλευρό των εμπόρων, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που είναι η ατμομηχανή της ευημερίας του τόπου μας, ακούγοντας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους. Απόδειξη είναι οι σημαντικές μειώσεις των δημοτικών τελών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, και ειδικά όπου αυτά αφορούν την επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί